DAVOR BERNARDIĆ: Vjerujem da HNS neće otići u ralje HDZ-a

 

davor bernardić, sdp

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić otišao je prvo u Rijeku gdje je, prema izlaznim anketama, razvidno da je Vojko Obersnel novi stari gradonačelnik Rijeke.

Bernardić je rekao da je prvo došao u Rijeku čestitati Obersnelu te da će potom doći u Zagreb u stožer Anke Mrak Taritaš ali i u središnjicu SDP-a.

“Obilazimo naše kandidate, ovdje sam došao čestitati Vojku Obersnelu, gradonačelniku Grada Rijeke, bez obzira na nekakve kalkulacije, spekulacije da će mu biti teško. Mislim da je pokazao da je Rijeka bila i ostala utvrda SDP-a. Iz Primorsko-goranske županije krećemo po povjerenje za cijelu Hrvatsku”.

Bernardić je rekao i da je SDP u svakom trenutku spreman za izvanredne parlamentarne u svakom trenutku. Imamo najveći koalicijski potencijal i najbolje kandidate i spremni smo u svakom trenutku preuzeti odgovornost za zemlju, rekao je Bernardić dodavši da su već koalirali s HSS-om i da računaju na sve bivše partnere iz Kukuriku i Narodne koalicije.

Potvrdio je i da će potpisati HNS-ov zahtjev za opozivom Vlade.

“No pričekajmo kolegice i kolege iz HNS-a. Duboko vjerujem da stranka koja zadnjih 20 godina ima jasno određenje lijevog liberalne građanske opcije, jasnog odnosa prema HDZ-a, jasnog odnosa prema SDP-u, dakle mi smo partneri, neće otići u ralje HDZ-a pogotovo ne nakon tajnih pregovora”, rekao je Bernardić, a prenosi Media servis.

Bernardić je rekao da je predsjednika HNS-a zvao nekoliko puta ali da se nisu uspjeli naći no da vjeruje da će se stvari brzo raspetljati ovaj tjedan.