DAVOR BERNARDIĆ: U Hrvatskoj vlada kriza institucija, blokiran je i rad parlamenta

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić i predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras uručili su iskaznice novim članovima te Gradske organizacije stranke.

Bernardić se tom prilikom osvrnuo na aktualnosti.

“Vidjeli ste Hrvatski sabor. Dva tjedna, dva petka zaredom vladajući ne mogu skupiti većinu za glasanje. To znači da je rad parlamenta, koji bi trebao donositi zakone, blokiran. Prošli tjedan ostali smo i bez glavnog državnog odvjetnika. To znači da dva mjeseca ne ćemo imati glavnog državnog odvjetnika, koji do sada, ovaj koji je bio, nije činio ništa, ali to znači da je i DORH na neki način blokiran. U Hrvatskoj vlada kriza institucija, to je jedan od velikih razloga zašto ljudi napuštaju našu zemlju.”

Predstavljen je i Nacrt prijedloga politika zagrebačkog SDP-a pod imenom “Zagreb Pametan Grad, 2020.-2030” koji odlazi u javnu raspravu.

“Hrvatska treba promjene i Zagreb treba promjene. Zagreb ne smije biti grad-slučaj jer Zagrepčani plaćaju najskuplje režije u Europi, gušimo se u smeću. Ovo je grad lažnih obećanja i propalih projekta”, ističe Bernardić.

“Ovo će biti grad svih njegovih stanovnika koji će ovdje moći, kroz ovaj model, napraviti grad zajedno s upravom Grada Zagreba na onaj način na koji im to odgovara”, poručio je Maras.

Komentiraj