DAVOR BERNARDIĆ: Restart je pobjednička koalicija – protiv žetončić koalicije i lopovluka

Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, rekao je na pressici kako je Restart koalicija spremna za izbore, te poručio da SDP neće sudjelovati u glasovanju o raspuštanju Sabora. S Mostom neće koalirati, a za sutra najavio je potpisivanje koalicijskog sporazuma sa županom Damirom Bajsom.

Bernardić je pozvao građane da izađu na birališta u što većem broju i kažu ne korupciji, žetončić koaliciji i neviđenom lopovluku, kako kaže, najkorumpiranije vlade u Hrvatskoj povijesti.

Pozvao je posebno građane pogođene potresom, koje je “ova Vlada ostavila na cjedilu” i poručio kako je vrijeme za novi početak. “Ovo je pobjednička koalicija”, rekao je Bernardić.

Šef SDP-a odgovorio je da je nemoguće da Zoran Milanović vodi koaliciju umjesto njega. “HDZ parazitira na ideološkim sukobima, nemaju nikakav program, a kad nemaju ideju, vraćaju priču na ideološi sukob… U Saboru su ozakonili političku korupciju.”

Goran Aleksić iz SNAGA-e, član Restart koalicije, posebno obratio blokiranim građanima, te pozvao njih i ovršene da glasaju za Restart koaliciju. Silvano Hrelja iz HSU-a obratio se umirovljenicima koji su sada “svjedoci velike izjave ljubavi”, a pravi zakon dobit će samo, kako kaže, ako glasaju za Restart koaliciju.

Čelnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš rekla je da “HDZ bira ljeto, zato što nas čeka teška jesen, posljedice koronavirusa i potresa u Zagrebu…Nudimo bolju budućnost, reforme – lako je reći, ali ih je teško provesti.” Poručila je i da će sljedeća dva tjedna biti ključna.”