DAVOR BERNARDIĆ: Nacionalni stožer je politički stožer jer su ključne osobe nositelji HDZ-ovih lista na izborima

RESTART koalicija je danas u sklopu izborne kampanje posjetila Labin gdje je predsjednik SDP-a i lider koalicije Davor Bernardić rekao kako je Istra poznata po toleranciji i uključivosti, ali i po tome što je i jedna od najrazvijenijih županija u Hrvatskoj.

„Naš zadatak je da još dodatno decentraliziramo Hrvatsku i omogućimo i Istri i drugim regijama da se još brže razvijaju. Naš cilj je pomoći svima onima kojima je pomoć potrebna u ovo teško vrijeme krize“, rekao je Bernardić. Naglasio je kako će jedna od prvih mjera biti smanjenje PDV-a u ugostiteljstvu i turizmu kako bi hrvatski turizam bio konkurentan s mediteranskim zemljama. Bernardić je dodao kako je glavni problem što je Vlada uvela porez na investicije, a RESTART koalicija će ukinuti taj porez na reinvestiranu dobit.

„Želimo da se investira u našu zemlju, želimo da se otvaraju nova radna mjesta jer samo investicije mogu promijeniti našu ekonomiju“, rekao je Bernardić i pozvao građane da izađu na izbore i daju povjerenje RESTART koaliciji jer će odmah nakon izbora formirati stabilnu Vladu koja će zaštititi građane od svih loših mjera u protekle četiri godine.

Ponovio je kako smatra da je Nacionalni stožer politički stožer jer su ključne osobe nositelji HDZ-ovih lista na izborima. „Budući da su ljudi u izborima, vjerojatno se ne stignu baviti koronavirusom, zato se i virus na ovaj način proširio. U Hrvatskoj ima sasvim dovoljno stručnjaka koji mogu preuzeti njihovu ulogu, a ne da su na čelu stožera nositelji HDZ-ovih izbornih lista“, rekao je Bernardić te dodao kako su mjere zakašnjele što se vidi po eskalaciji koronavirusa u Hrvatskoj.

Komentirajući treba li premijer Plenković u samoizolaciju, Bernardić je rekao kako bi pravila u našoj zemlji trebala jednako vrijediti za sve, a očito je da jedna pravila vrijede za građane, a druga za premijera i članove HDZ-a te da je to nepravda koju građani vide.

Što se tiče OPG-ova, rekao je kako se pogodovalo stranim trgovačkim lancima nauštrb domaćih proizvođača. „Naši mali OPG-ovci i naši mali poljoprivrednici ne mogu plasirati svoju robu u trgovačkima lancima kao što to mogu npr. u Austriji i Sloveniji. Stvorit ćemo zakonski okvir da bi naši mali OPG-ovci mogli plasirati svoju robu i u trgovačke lance jer ćemo tako najbolje zaštititi naše nacionalne interese“, rekao je Bernardić te dodao kako je potreban siguran plasman za proizvode malih poljoprivrednika jer je dosta bilo reketa od uvoznih lobija.

SDP-ov koordinator za 8. izbornu jedinicu Erik Fabijanić je rekao kako mu je drago da su danas u Labinu koji zna što je solidarnost, jednakost i multikulturalnost, te da Labin zna pobijediti na izborima.

Predsjednik Savjeta IDS-a Tulio Demetlika je rekao kako je Labin grad koji je poznat po uvođenju promjena. „Moramo pokrenuti promjene u Hrvatskoj kako bi se maknuli s dna svih onih ljestvica Europske unije gdje je Hrvatsku dovela ova Vlada“, rekao je Demetlika te istaknuo je kako je Istra najrazvijenija regija u svim segmentima te da te visoke standarde razvijenosti žele preslikati na cijelu Hrvatsku. Rekao je kako je RESTART koalicija progresivna koalicija te da je decentralizacija jedan od glavnih preduvjeta za razvoj gospodarstva, turizma i poljoprivrede.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/sdphrvatske/videos/3047558278612901″ bottom=”30″]

Komentiraj