DAVOR BERNARDIĆ: Laž je da sam razgovarao s Plenkovićem i laž je priča o velikoj koaliciji!

davor bernardić

Čelnik SDP-a Davor Bernardić gostovao je na N1 televiziji i odgovarao na aktualna pitanja o stanju u SDP-u i hrvatskoj političkoj sceni.

“Imam dovoljno znanja, hrabrosti, odgovornosti… Kao što sam se borio za svoju obitelj, spreman sam boriti se za svakog građanina. Mislim da sam to pokazao”, rekao je Bernardić odgovarajući na  pitanje je li spreman preuzeti odgovornost i reći “da, ja mogu biti premijer”.

O tome kako postoji uvjerenje da s njim na čelu SDP teško može doći na vlast, Bernardić je za N1 odgovorio: “Bez obzira na brojna istraživanja, rat anketama… Nepobitni su neki trendovi – razlika između SDP-a i HDZ-a se drastično smanjila. Važno je da SDP kao najveća opozicijska stranka ima kandidata za premijera i siguran sam da smo, s obzirom na sve što smo napravili unutar stranke, program koji imamo, plana za Hrvatsku, spremni treći put uzeti odgovornost za Hrvatsku.”

O velikoj koaliciji Bernardić je bio kategoričan: “Ne, to je čista laž i manipulacija”, a o špekulacijama kako se sastajao s Plenkovićem je rekao: “Ne. To je čista laž i medijska manipulacija. Bez brige, dok sam ja na čelu SDP-a, to se neće dogoditi.”

A za premijera Plenkovića ima i poruku: “U svakoj demokratskoj zemlji, kad je premijer uhvaćen s “prstima u pekmezu”, kao što je Plenković u Agrokoru, najnormalnije je da se da ostavka i da se ide po povjerenje građana. Izbori – sada i odmah”.