DAVOR BERNARDIĆ: Izjave Miroslava Škore vraćaju nas u 19. stoljeće

Davor Bernardić, lider Restart koalicije i predsjednik SDP-a, među ostalim je iz Splita komentirao izjavu Miroslava Škore koji je sinoć poručio da neki “mogu mahati prstima koliko hoće, ali kad oni dođu na vlast,da će dobiti po tim prstima”. 

“Naš stav je jasan. Žena ima pravo na izbor. Ima pravo odlučivati o svom reproduktivnom zdravlju. Takve izjave nas guraju u 19. stoljeće. Zato je dobro da smo donijeli Istanbulsku konvenciju”, poručio je Bernardić.

Bilo je i pitanje o možebitnoj koalicij sa Željkom Kerumom, o čemu je Bernardić rekao:

“Pojedinačno je teško komentirati nezavisne liste. Ali generalno, koalirat ćemo sa svima koji priejđu izborni prag, a blizu su naših svjetonazora. Mi imamo principe. Principi su jednakost i sloboda. U Hrvatskoj ne smije biti važno jesi li gay ili straight, muškarac ili žena, Srbin ili Hrvat, katolik, pravoslavac, musliman, agnostik.”, kazao je.

Građanima je obećao ukidanje poreza na investicije i plaće manje od 5.000 kuna te novu stopu PDV-a, jer je, kako kaže, cilj stvoriti poticajno porezno okruženje.

“To je još jedan od razloga zašto ćemo uspostaviti novu stopu poreza na dodanu vrijednost od 10 posto i primijeniti ju u turizmu i ugostiteljstvu. To je naš prioritet. Donijet ćemo i mjere za očuvanje radnih mjesta, a jedna od njih je mjera o skraćenom radnom vremenu.”

 

Komentiraj