DAVOR BERNARDIĆ: HDZ-ova reforma diže plaće Plenkoviću i Jandrokoviću za 4.000 kuna

“Mogli su umjesto smanjenja PDV-a na voće, povrće, meso, koje nije urodilo smanjenjem cijena, taj novac usmjeriti u povećanje plaća. Na taj način bi svima plaće narasle do 500 kun”, rekao je u Dnevniku Nove TV Davor Bernardić, čelnik SDP-a.

“Vlada je na ovaj način pogodovala uvoznim lobijima i trgovačkim lancima. Oni su zadnjom poreznom reformom podigli plaće najbogatijima u RH, odnosno onima koji imaju plaće veće od 18.000 kuna. Tako je Plenkoviću primjerice plaća narasla za 4000 kuna, a učiteljima nula”, rekao je Bernardić za Dnevnik Nove TV.

Upitan koliko je njemu narasla plaća, ističe: “Ništa, ja sam ispod tog razreda. Jandrokoviću je plaća narasla 4000 kuna, medicinskim sestrama nula. Zato su one s pravom nezadovoljne i ljute. Jedna od inicijatorica prosvjeda u četvrtak s pravom kaže da je 43 kune povećanja plaća podcjenjivanje s obzirom da rade zahtjevan posao”.

SDP-ova Vlada redovito je podizala plaće, rekao je Bernardić, ali moramo govoriti o sadašnjem trenutku. “Hrvatsku zadnje 4 godine vodi HDZ. Imali ste dvije milijarde kuna, koje je Vlada mogla da plaće narastu učiteljima kao po našem prijedlogu. Oni su to usmjerili u profit trgovačkim lancima, uvoznim lobijima”.