DARUVARAC OPET IZA BRAVE: Sud mu zbog novog incidenta odredio istražni zatvor

Nakon incidenta u kojem je u zadarskom kafiću sudjelovao Darko Kovačević Daruvarac, sud mu je odredio trideset dana istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Podsjetimo, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja u slučaju incidenta koji se dogodio jučer u poznatom kafiću u zadarskom naselju Borik kada su se sukobili Darko Kovačević Daruvarac i 24-godišnji mladić, policija u Zadru izdala je priopćenje.

“Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Prijetnja“ na štetu 24-godišnjaka. Nakon završetka kriminalističkog istraživanja 32-godišnjak je danas uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Naime, jučer 30. ožujka oko 18 sati u Zadru na predjelu Borika, na terasi caffe bara došlo je do verbalnog sukoba i naguravanja u kojem su sudjelovale dvije muške osobe u dobi od 24 i 32 godine, nakon čega je 24-godišnjak pristupio u službene prostorije Prve policijske postaje Zadar gdje je podnio prijedlog za kazneni progon zbog osnova sumnje da mu je tom prilikom 32-godišnjak uputio prijetnje koje su kod njega izazvale strah, a kao motiv se navode objave koje je 24-godišnjak iznosio na društvenim mrežama vezano uz ranije događaje u kojima je sudjelovao 32-godišnjak.

Po zaprimljenoj prijavi, ubrzo je uhićen 32-godišnjak te doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja 32-godišnjak je u prisutnosti svog odvjetnika na zapisnik podnio kaznenu prijavu zbog kaznenih djela „Prijetnja“, „Lažno prijavljivanje kaznenog djela“ i „Teška tjelesna ozljeda“ u pokušaju u kojima kao počinitelja navodi 24-godišnjaka.

Policijski službenici nastavljaju sa provođenjem kriminalističkog istraživanja u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih uz navedeni događaj – istakla je glasnogovornica PU Zadarske Ivana Grbin.

Kada je Daruvarac, koji je nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora zbog brutalnog premlaćivanja djevojke u Zadru i koji je bio pušten iz pritvora, priveden na ispitivanje u ŽDO zbog sumnje u kazneno djelo prijetnje, na pitanje novinara osjeća li se krivim poručio: “Ne, ovo je čista namještaljka da me se vrati u zatvor”.

Komentiraj