DARIO ZUROVEC: Takozvana porezna reforma je sitna kamuflaža prije dizanja trošarina ovog ljeta

Ne stišavaju se reakcije na najavu novih vladinih poreznih rasterećenja. Iako detalji još nisu poznati, navodno bi se ukinuo prirez gradovima i općinama.

Izvor: Media servis

Upitali smo gradonačelnika Svete Nedelje Darija Zurovca pozdravlja li Vladin porezni paket.

“Ta takozvana reforma u biti nije reforma. Reforma je kad neki sustav od temelja pročešljate i pustite ga u ovom slučaju osam godina pa da se vidi kako će se ponašati proračun i ostalo, prava reforma bi bila kad bi se dio administracije smanjio.

Ovo je jedna sitna kamuflaža prije dizanja trošarina ovog ljeta. U principu tek treba vidjeti kako će izgledati plan tzv. reforme.”

Sveta Nedelja je među prvima u Hrvatskoj ukinula prirez i smanjila namete građanima i poduzetnicima.

“Radili smo određene uštede, prodali službene automobile, probali potegnuti više novca iz EU, osim toga, pristupili smo svim novim investicijama doslovno individualno. Nema tu problema za nečije poslovanje, a da s time nismo upoznati.

Probali smo tu pomoći. Ljudi su se krenuli doseljavati kod nas i mi smo na taj način nadoknadili i ne samo nadoknadili eventualni manjak u proračunu, nego se to čak i povećalo i sada imamo jako puno novca koji su spremni za investiranje”, rekao je Zurovec.