DARIO JURIČAN PIŠE USKOK-U: Dajte Bandiću imunitet da nam kaže kako mu je sve to uspjelo

Redatelj Dario Juričan, predsjednički kandidat, koji je mnoge svoje radnje u kampanji vezao uz ime Milana Bandića, zagrebačkog kandidata, koje je na kraju i dobio, obratio se otvorenim pismom USKOK-u, ravnateljici Vanji Marušić.

U pismu je zamolio neka Milanu Bandiću daju imunitet, a “onda neka nam kaže kako mu je sve to uspjelo”.

Na Facebooku Juričan piše:

OTVORENO PISMO USKOKU
Ured ravnatelja Uskoka, Gajeva 30a, Zagreb
Ravnateljica Vanja Marušić

MOLBA: Dajte gradonačelniku Milanu Bandiću imunitet, a onda neka nam kaže kako mu je sve to uspjelo

Poštovana ravnateljice Marušić!

Gradonačelnik Milan Bandić zajedno sa svojim pajdama ima desetak Uskočkih optužnica, a ti su procesi u različitim fazama na zagrebačkom Županijskom sudu.

Kako je Bandić bio u zatvoru 2014., a vi se još uvijek s njim natjeravate po sudovima, predlažem vam instant rješenje: dajte mu imunitet, a zauzvrat neka javno prizna kako mu je sve uspjelo i koje su mu pajde pomogle. Predlažem da napiše knjigu, ili još bolje, neka snimi film! Prihod od tog djela neka ide u edukativni Fond za poticanje korupcije.

U tome djelu svakako bi se trebale naći sljedeće epizode:
• Kako mu se Ivica Todorić odužio za legaliziranje Kulmerovih dvora s famoznim trikom da su “veleposlanstva tražila da u zelenoj podljemenskoj zoni mogu graditi rezidencijalne zgrade”?
• Zemljište na uglu Vukovarske/Heinzelove koje je tvrtka Grokomp zamijenila s gradom Zagrebom, Grokomp je prodao Agrokoru za 2,9 milijuna eura, ali je napravljen i dodatni, tajni aneks i cijena je napuhana na 6,3 milijuna eura. Kamo je otišao novac od Grokompa, tko je tu omastio brk?
• Tko je tako dobro organizirao mrežu koja je u aferi Nadstrešnice krivotvorila preko 350 dokumenata, za svaku pojedinu nadstrešnicu, a od kojih svaki ima nekoliko stranica? To je bio pravi fizički poduhvat, ti ljudi zbilja zaslužuju pohvalu!
• Kako je plaćen namještaj ekskluzivnih talijanskih marki u tri tajna stana koja je, prema Rješenju Vrhovnog suda, Bandić koristio i koji su mu bili na raspolaganju? Tko su njegovi prijatelji koji su u tim stanovima ugošćivali svoje prijateljice?
• Tko mu je dojavio da će u Poganoj Vlaki (BiH) sigurnosna agencija SIPA raditi pretres garaže u kojoj je skrivao zatajene oldtajmere, koje je potom brzinski sklonio?
• Kojim kanalima i kamo posprema sve specijalne terete koje mu donese Zdenko Antunović, popularni Zdena, koji je diplomirao upravo na temu Prijevoz opasnih tereta?
• Kako je njegova administrativna tajnica Marija Caharija, koja je kod njega bila zaposlena sa srednjom školom, dogurala do voditeljice podružnice Zagrebačkog holdinga – Upravljanje projektima? Je li to, napokon, jedna lijepa hrvatska priča o uspjehu?
• Je li pronašao svoje ime na dokumentu zvanom OCTA (Organised Crime Treat Assesment, procjena prijetnje organiziranoga kriminala u RH) koji je 2010. preko prljavih policajaca iscurio iz Uskoka?
• Kojim je to biranim rječima i obećanim uslugama ishodio da Miroslav Tuđman u Operativno-tehničkom centru (OTC) provjeri da li ga Uskok prisluškuje, što je Tuđman 2014. i učinio te time otkrio i upropastio tajnu istragu?
• Kad se kraljevima Adventa odredi masna tarifa, da li oni odmah pokunjeno pristaju, ili se cjenkaju?
• Kako izgledaju druženja po Bocca Maraiu i Mon Amiju s dubajskim investitorom Mohamedom Alabbarom? Kako su točno posložene karte oko zagrebačkog Manhattana i koliki kolač će dobiti pajde iz Kamgrada?
• Jel mu bilo lakše raditi dealove s Ivom Sanaderom ili pak sa Andrejem Plenkovićem?
• Kada priča vic Kolindi Grabar Kitarović, da li se ona samo smijulji ili ga ipak, onako blago podkapacitirana, zamoli da joj objasni poantu?

Poštovana, to su samo neka od pitanja koja bi bilo dobro da Bandićevo buduće djelo sadrži. Dozvoljavam da i vi dometnete dva-tri pitanja koja vas zanimaju.

Uvjeren sam da bi to djelo izazvalo opće oduševljenje hrvatske populacije kao vrhunski autohtoni hrvatski proizvod o kojem bi sa zadovoljstvom izvještavali svi mediji.

To što bi gradonačelnik Milan Bandić tim dealom ostao na slobodi, mala je cijena za neprocjenjivo iskustvo koje bi nam njegov edukativni uradak donio, a i predsjednica Kolinda ne bi morala mijesiti kolače i nositi mu ih u zatvor.

Dario Juričan, predsjednički kandidat

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/milanbandicpredsjednik/photos/a.110078527063029/157085899028958/?type=3&theater” bottom=”30″]