DARIJO SRNA: Otac je bio najsretniji kad sam na terenu – igrat ću i za njega protiv Češke

darijo srna

Hrvatski nogometaši stigli su u St. Etienne gdje sutra igraju drugu utakmicu na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

Nakon pobjede nad Turskom od 1:0, Vatrene ovoga puta očekuje dvoboj s Češkom koja je u prvom susretu istim rezultatom izgubila od Španjolske. Pobjeda nosi drugi krug odnosno plasmanu u osminu finala. Za sutrašnju utakmicu bit će spreman i naš kapetan Darijo Srna koji je u svom prvom obraćanju javnosti nakon smrti oca poručio:

“Sve što je u životu imao uložio je mene i moju karijeru i danas ja ne bi sjedio ovdje da njega nije bilo. Njegova posljednja želja bila je da igram i to mi je rekao kad sam ga posljednji put vidio u našoj kući u u Metkoviću nakon utakmice sa San Marinom. Razgovarao sam sa svojom obitelji i nakon pogreba donio sam odluku koja je najbolja za mene i moju obitelj i mog oca, a to je da se vratim u reprezentaciju jer on je najsretniji kad sam ja na terenu i igram nogomet, a pogotovo kad igram za Hrvastku”, poručio je emotivno Darijo Srna, a prenosi Media servis.

Rekao je kako je unatoč emotivnoj situaciji u kojoj se nalazi koncentriran na utakmicu. Istaknuo je da je Češka disciplinirana momčad i taktički jako dobro organizirana.

“Na EURO-u nema favorita, sve su utakmice su teške i sutra očekujem tešku utakmicu ali i vjerujem u svoju ekipu”, rekao je kapetan.

Izbornik Ante Čačić nije želio otkriti sastav, ali je najavio kako će momčad na travnjak sutra od 18 sati povesti kapetan Srna i naglasio odakle prijeti najveća opasnost.

“Kvaliteta Čeha je momčad ali u toj momčadi je izuzetno bitan Tomáš Rosický, igrač preko kojeg oni vrlo kvalitetno izlaze u završnicu. O njemu mora razmišljati svaki protivnik pa tako i mi”, upozorio je Čačić.

Uvjeren je izbornik kako će Česi igrati otvareno i tražiti pobjedu s obzirom da na svom kontu još nemaju bodove.

“Očekujem da će Češka biti ambicioznija ali to je sasvim jedna druga utakmica. Ono što priželjkujem i vjerujem da će tako biti je da Hrvatska uđe s onim gardom s kojim je ušla u utakmicu protiv Turske i da svi igrači budu koncentrirani 90 minuta – i onda se nadam da će to i semafor valorizirati”, zaključio je izbornik Čačić.

Danas se igraju još dvije utakmice skupine C od 18 sati sastaju se Ukrajina i Sjeverna Irska, a u 21 sat na travnjak će Njemačka i Poljska.