DAREŽLJIVI BANDIĆ: Za uskrsno ukrašavanje Zagreba 169.250 kn tvrtki brata Drage Prgometa

Kako je na svojim stranicama objavila emisija Radio Studenta Strah od slobode, zagrebački gradonačelnik Milan Bandiće se, unatoč kortonavirusu, pa sada i potresu, brine o uskršnjem uređenju grada i to tako da je posao dobio Mijo Prgomet, brat predsjednika Gradske skupštine Drage Prgometa.

Pod naslovom “Bandićeve krizne mjere!”, na Facebooku Strah od slobode piše:

Ugovor za uskrsno ukrašavanje grada kojim će gradsku blagajnu osloboditi nepotrebnog tereta od  gradonačelnik je sklopio s tvrtkom čiji je vlasnik Mijo Prgomet, brat predsjednika gradske skupštine, i to 17. ožujka, istog dana kada je nacionalni stožer najavio skoro uvođenje tridesetodnevnog zatvaranja svih uslužnih objekata.

Ugovor je sklopljen na temelju jednostavne nabave oznake 753-2020-EBV, a objavljen u registru ugovora 23. ožujka, dan nakon potresa koji je pogodio Zagreb.

Tek da podsjetimo, u danima prije sklapanja ugovora Italija je već bila duboko u epidemijskoj krizi, naši građani koji su se zatekli u inozemstvu tijekom povratka su s mukom prelazili granice brojnih država, a čak i notorni štovatelj alternativnih činjenica Donald Trump najavio je da bi kriza mogla trajati do iza kolovoza.

Nacionalni stožer uz veliki uloženi trud i obavljen posao ipak je propustio provesti jednu važnu mjeru, stavljanje gradonačelnika Zagreba i njegovog pročelnika za stvaranje kriznih situacija u strogu izolaciju.

Predlažemo Remetinec”.

Ugovor je stupio na snagu u ponedjeljak, u vrijeme dok su građani vidali rane od potresa.

A potom obrat, naravno kada je sve došlo do medija. Iz tvrtke Prgometovog brata poslali su prijedlog da se ukrašavanje provede po predviđenom planu, ali da se da se cjelokupni iznos novca umjesto tvrtki Armus uplati na račun Fonda za pomoć stradalima od potresa.

Svoje očitovanje poslali su i medijima.

Komentiraj