DANIJELA DOLENEC: Čemu služi besmislena teza da je Tomašević kao Bandić?

Već neko vrijeme oni koji kritiziraju zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića govore da je on kao i njegov prethodnik, pokojni MIlan Bandić.

Na tu je konstataciju i na kritike te vrste, reagirala zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec, koja je na Facebooku napisala:

Tomašević kao Bandić?

Bandić je pojam koruptivne vladavine, temeljene na megalomaniji čovjeka koji je osobno vedrio i oblačio, dogovarao dilove, šakom i kapom zapošljavao svoje zaslužnike, upravu koristio da ozakonjuje njegove hirove i privatizirao vlast do razine da osobno određuje tko će gdje prodavati jagode.

Medije je koristio da radi cirkus, vrijeđa i omalovažava, uz pomoć kupljenih medija kultivirao lažnu sliku sebe, a svoje odluke nikad nije smatrao potrebnim obrazlagati javnosti.

Tomašević ne mora biti vaš izbor da bi se složili da je njegova vladavina dijametralno suprotna od opisane.

No, čak kad nam to i priznaju, prigovaraju da završavamo “Bandićeve projekte”. Obnove škola, uređenje domova za starije, sanacija mostova nisu “Bandićevi projekti” nego projekti unapređenja gradske infrastrukture koje su Zagrepčani platili, a naša je dužnost završiti.

Čemu onda služi ta besmislena teza da je Tomašević kao Bandić?

Ta teza ima jednu važnu zadaću, a to je da uguši nadu da Zagreb i Hrvatska mogu bolje i da smo mi snaga koja donosi tu promjenu.

Ni deset dana po preuzimanju vlasti neki su se već pitali u čemu smo mi različiti od Bandića. Nije se gubilo vrijeme pokušati nas prikazati istima poput drugih, koliko god to apsurdno bilo.

Jer mi nismo poput starih političkih stranaka. Mi ispunjavamo program na kojem smo dobili izbore, bez dugova ikome, bez dilova iza zatvorenih vrata, bez plaćenih oglasa.

Otvoreno komuniciramo svoje poteze i stojimo iza njih. Sigurno negdje i griješimo, ali nema sumnje u to da se s nama Zagreb mijenja. A to mnogima, koji su imali koristi od toga kako se do sada radilo, ne odgovara.