DANIJEL SUBAŠIĆ: Imamo kvalitetne igrače koji mogu zamijeniti ozlijeđene

danijel subašić

Hrvatska nogometna reprezentacija osakaćena ozljedama odradila je posljednji trening u Zagrebu uoči kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo.

Izbornik Ante Čačić na Kosovu sutra i na Finsku u nedjelju krenut će bez Modrića, Rakitića, Pjace i Lovrena. Unatoč tim nedaćama oni koji su ostali smatraju da mogu do punog plijena. Mateo Kovačić igrat će važnu ulogu u veznom redu Vatrenih.

“Koga nema bez njega se može, dovoljno smo kvalitetni da nadomjestimo sve igrače koji nedostaju. To se radi tako da napravi kolektiv, a nikako te neće moći pojedinac te se nadam da ćemo to pokazati u ove dvije utakmice. Moramo biti koncentrirani na nas, a ne na njih. Sigurno da će biti analiza ali mi moramo gledati našu igru i pokazati najbolje lice“, poručio je veznjak Reala Mateo Kovačić.

Zadnja prepreka za protivnike bit će vratar Monaca, Danijel Subašić. “Što je tu je… Sigurno da imamo veliku koncentraciju kvalitete i možemo kvalitetno zamijeniti ozlijeđene reprezentativce, nadamo se svi najboljem. Kosovo je velika nepoznanica svima nama, a šef će nam reći i predočiti sve što treba. Najbitnije je da mi budemo koncentrirani i pametni od početka da uđemo sto posto i uzmemo tri boda“, rekao je hrvatski čuvar mreže, a prenosi Media servis.

Utakmica s Kosovom igra se u Skadru u Albaniji, jer Kosovo još nema stadion koji ima licencu od FIFA-e i UEFA-e. Iako će i u ovoj utakmici biti praktički gosti, na treningu ove najmlađe države na svijetu bilo je 200 najmlađih navijača što znači da će na utakmici s Vatrenima biti potpuno ispunjeni stadion prema kojem naša reprezentacija putuju u 10 sati iz Zagreba.