DANICA JURIČIĆ: Timski ljudi, a ne stranački poslušnici – to je novi val SDP-a

Da bi se vratili tamo gdje nam je mjesto moramo povesti novu igru, jer stara je game over – kaže kandidatkinja za predsjednicu zagrebačkog SDP-a Danica Juričić Spasović.

U svojoj objavi na Facebooku dalje kaže:

Imamo arhaične stranačke podjele na Forum žena, Forum mladih i Forum seniora. Jedan forum nedostaje: Forum muškaraca. Da formiramo i taj demokratski ukras? Jer tome u praksi služe forumi u kojima se ne formiraju nove politike nego čuvaju kakve takve pozicije žena, mladih i umirovljenih od muškog stranačkog kluba.

Tamo gdje nam je mjesto dolazimo izlazeći iz okvira i misleći svojom glavom: Gradska organizacija SDP Zagreb može postati perjanica promjena, ako formira radne grupe u kojima ce se snažno promovirati stranački rad i suradnja članova i članica, i simpatizera, bez ageizma, na socijalnim i drugim politikama koje se tiču svih dobnih i rodnih i radnih i manjinskih skupina.

Tako moderna socijaldemokratska stranka uzima u obzir osobne i profesionalne ciljeve članova i članica. Tako im omogućuje demokratsko napredovanje u stranačkoj hijerarhiji na konkretnom stranačkom i društvenom radu.

Educirano i aktivno članstvo (koje se ne koristi samo jednokratno za predizborno lijepljenje plakata i dijeljenje letaka) i isto takvo liderstvo koje se ne boji kompeticije, vodi i većem razumijevanju i uključivanju i stranačkih simpatizera u timski rad. Timski ljudi, a ne stranački poslušnici. To je novi val SDP-a.