DAN UOČI IZBORA: Trump i Biden bore se oštro za glasove birača – Biden u prednosti

Dan uoči američkih predsjedničkih izbora prema anketi Reutersa i Ipsosa u prednosti je demokrat Joe Biden s 51 posto, dok Donald Trump osvaja 43 posto glasova.

Izvor: Media servis

Demokratski kandidat Biden danas odlazi u Trumpovu utvrdu Pennsylvaniju gdje će pokušati pridobiti glasove birača. “Američki predsjednik strahuje što će se dogoditi u Pennsylvaniji. Zna da će građani dobro izabrati. Trump ovdje nema šanse.”

U međuvremenu, Amerikanci su već predali najmanje 60 milijuna glasačkih listića poštom, za koje će u nekim državama biti potrebni dani ili tjedni da se prebroje.

“Nije pošteno što moramo čekati tako dugo nakon izbora”, poručio je Trump iz Sjeverne Karoline.

“Bilo bi vrlo lijepo da Američki Vrhovni sud presudi da sve mora biti prebrojano u izbornoj noći, umjesto da čekamo 6, 8 ili 10 dana.”

Dodajmo da je FBI objavio da istražuje incident u Teksasu, kada je kolona vozila s istaknutim zastavama u znak podrške Trumpu, na autocesti okružila autobus s osobljem iz Bidenove kampanje.

Osoblje tvrdi da su Trumpovi pristaše pokušali natjerati Bidenov autobus da uspori i izbaciti ga s ceste. Biden je zbog toga otkazao neke predizborne nastupe u Teksasu.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *