DAN EUROPE U SJENI POLITIKE: Imat ćemo većinu, Brkićeve izjave predimenzionirane – tvrdi Plenković

Andrej Plenković, Milijan Brkić

Tijekom boravka na Europskom trgu u Zagrebu, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković, nakon što je nazočnima čestitao Dan Europe, odgovorio je na nekoliko aktualnih novinarskih pitanja.

Izvješće: Media servis

Upitan je za problem svježe likvidnosti Agrokora, odnosno sprječava li lex Agrokor plaćanja po obveznicama, jesu li upitni krediti koje bi banke mogle dati koncernu i hoće li uskočiti HBOR. Plenković navodi da zakon rješava problematiku.

“Kada je riječ o svježoj likvidnosti siguran sam da će se nastaviti kao i u onom tjednu prije Uskrsa”, odgovorio je Plenković, istaknuvši da se ne boji tužbi vlasnika obveznica na stranim sudovima, te tvrdi da se vodi dijalog sa svim akterima procesa.

Predsjednik vlade i šef HDZ-a stao je u obranu spornih izjava glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića koji se obrušio na Milorada Pupovca i uz ostalo poručio da nacionalne manjine neće određivati sastav hrvatske Vlade.

” Mislim da je predimenzirona interpretacija njegove izjave. Gospodin Pupovac kao i svih osam zastupnika manjina su od prvog dana dio parlamentarne većine. Bili su čvrsto uz zadržavanje povjerenja ministru Mariću i za odabir novog predjednika Sabora i bit će ponovno uz nas kada bude glasovanje u Saboru. Tu je sve u redu. Ne bih tome pridavao dodatnu pozornost”, jasan je predsjednik Vlade.

O prijavi Slobodne Hrvatske zbog sumnji u podmićivanje zastupnika, Plenković kaže da je to neutemeljeno i neosnovano, a problem rješenja zaostalih mirovina HVO-ovcima, što je bila tema razgovora sa zastupnikom Glasnovićem, bila je najavljena od strane HZZO-a u travnju, poručuje šef HDZ-a.

Hoće li imati većinu bez Hasanbegovića? Kaže da je njegov odabir bio odlazak iz HDZ-a. “Kako ćemo uspostaviti novu suradnju, to je tek pred nama….Imat ćemo većinu, ne znači da ćemo biti bez njega”, poručio je Plenković.

Komentiraj