DAMIR VANĐELIĆ: “Ne, neću vam reći” – kaže na pitanje zašto neće u utrku za Zagreb

“Ne, neću vam reći”, tako je Damir Vanđelić, privremeni ravnatelj Fonda za obnovu, odgovorio voditeljici N1 Televizije na pitanje koji mu je bio glavni motiv da ne ide na izbore za gradonačelnika Zagreba kao kandidat HDZ-a.

Voditeljicu je zanimalo što mu je onda bilo motiv da se radije odluči ostati privremeni ravnatelj Fonda za obnovu.“Najjači motiv mi je bio da napravimo obnovu grada Zagreba što brže i što kvalitetnije”, kazao je Vanđelić za N1.

Voditeljica se referirala na izjavu Andreja Plenkovića da je imao dojam da je Vanđelić zainteresiran za kandidaturu za gradonačelnika, zatim na to da je predsjednik HDZ-a pozvao da Vanđelić sam kaže zašto je odustao od plana za političkim aktiviranjem, da se “izgubio sretan trenutak hvatanja čuperka Kairosa”, zatim na to da je premijer isticao da je Vanđelić “privremeni” ravnatelj Fonda…

Je li premijer ljut na Vanđelića? Bi li ga začudilo da ga makne s čela Fonda?

“Začudilo bi me. Apsolutno ne smatram da je premijer imalo ljut na mene. S obzirom na količinu pitanja i način kako su ga zasuli, mislim da to nema nimalo veze sa mnom. Mislim da je naš odnos i dalje dobar, da to što radim on cijeni”, odgovorio je Vanđelić.

Za odustajanje od planova da izađe na izbore konačno je rekao da nije želio “trošiti energiju na dvije strane”.

“Dopuštam da (Plenković) vidi stvari i drugačije. Možda je on i u pravu. Ali ja sam svoju odluku donio sam”, zaključio je.