DAMIR TRUT. Poginulo je 9 putnika i jedan vozač, 44 osobe su ozlijeđene

Tragedija kod Slavonskog Broda. Deset je osoba poginulo u slijetanju autobusa kosovskih registracijskih oznaka na autocesti A3. Na mjesto nesreće stigao je ravnatelj civilne zaštite Damir Trut.

Izvor: Media servis

“U autobusu je bilo 67 putnika i dva vozača. Nažalost 9 putnika i jedan vozač su poginuli. Ovom prilikom izražavam sućut njihovih obiteljima. 44 putnika je primljeno u bolnicu u Slavonskom Brodu gdje im je pružena zdravstvena medicinska skrb, od njih je osmero teže ozlijeđeno. Do sada je prema zadnjim informacijama četvero operirano, ostali su u obradama, što lakše, što teže.”

“U policijskoj postaji su 14 putnika i jedan vozač, gdje čekaju smještaj u objekt koji će im osigurati županija”, dodao je Trut.

Potvrdio je da je u autobusu je bilo i djece, ali nije govorio o detaljima. Izvijestio je i o situaciji u prometu zbog prometne nesreće.
“Kolona na autocesti je dugačka nekoliko kilometara. Dio putnika se preusmjerava. Prema informacijama koje sam dobio od polciije, u roku od pola sata do 45 minuta bit će otvoren jedan trak autoceste prema Lipovcu pa će promet krenuti.”