DAMIR BAKIĆ: Sveučilište u Zagrebu se može oporaviti samo ostavkom Borasa

Platforma Možemo! traži trenutnu i neopozivu ostavku rektora Damira Borasa i njegovog prorektorskog tima zbog, kako kažu, institucionalnog nasilja Sveučilišta u Zagrebu nad Filozofskim fakultetom.

Izvor: Media servis

Apsurdnom smatraju odluku o suspenziji dekanice Filozofskog fakulteta Vesne Vlahović-Štetić.

Član platforme i profesor s PMF-a Damir Bakić za Media servis:

“Obrazac rukovođenja upravljanja Sveučilištem koji je rektor Boras nametnuo i demonstrirao već više godina, očito je došao do svog kraha. Mi ne vidimo drugi način kako da se Sveučilište oporavi, kako da krene normalno funkcionirati, nego da ovaj prokockani, bankrotirani način upravljanja Sveučilištem zapravo završi.”O cijeloj situaciji platforma Možemo! obratit će se i Vladi i resornom Ministarstvu.

“Mi, naravno razumijemo i respektiramo poziciju Sveučilišta u smislu njegove autonomije, ali autonomija Sveučilišta se prvenstveno i primarno odnosi na akademsku autonomiju, na autonomiju učenja i poučavanja. Autonomija Sveučilišta se ne proteže na oslobođenje od odgovornosti i prema Sveučilištu samom i društvu u cjelini. Mi ćemo zahtijevati od Vlade i budućeg ministra da poduzmu sve što je u njihovoj nadležnosti, a sigurni smo da je moguće mnogo.”

Komentiraj