DALIJA OREŠKOVIĆ: Zakon o zaštiti zviždača zviždi protiv njih – evo i zašto

Saborska zastupnica stranke Centar Dalija Orešković komentirala je Zakon o zaštiti zviždača po kojem primjerice Maja Đerek i Adrijana Cvrtila, koje su ostale bez posla, same plaćaju odvjetnike u borbi protiv tvrtki čije odvjetnike u konačnici plaćamo svi mi.

Ovo je objava Orešković na Facebooku:

Prva stvar koju svojim političkim angažmanom kanim promijeniti, kao početak prave reforme pravosuđa je jednakost oružja između zviždača i korumpiranog sustava!

Slučaj Maje Đerek i Adrijane Cvrtila najbolji je primjer ovog apsurda. Javne tvrtke čije su malverzacije one prijavile izdašno plaćaju svoje odvjetnike koji na sudu ove dvije zviždačice nemilosrdno gaze. Indirektno, s obzirom da se radi o javnim tvrtkama, te odvjetnike plaćamo svi mi.

Istovremeno ove dvije zviždačice, svoje odvjetnike plaćaju same, i to u situaciji kada su ostale bez posla! D

rugim riječima, u RH se iz javnih sredstava financira borba protiv zviždača, a zviždače ostavljamo na cjedilu kao glinene golubove, iako je njihova borba, njihova prijava i zviždanje protiv korupcije i kriminala, borba za naš zajednički, javni interes.

Bilo bi više zviždača koji bi zviždali, kada ih to ne bi jako skupo koštalo. Malo je onih koji si mogu priuštiti ostati bez egzistencije, i pri tome sebi i svojoj obitelji natovariti nove probleme na vrat.

Zviždačima je potrebna pomoć odvjetnika da bi mogli ostvariti svoju zaštitu kada odluče krenuti čistiti sustav od korupcije.

Sve dok za zviždače odvjetnička pomoć nije besplatna, sustav radi protiv njih.