DALIJA OREŠKOVIĆ: Uzdrman DORH ne može biti perjanica borbe protiv korupcije

Izvješće o radu DORH-a o kojem će se sutra glasati u Saboru je manji problem od činjenice da je Državno odvjetništo kao insititucija poprilično uzdrmano, rekla je zastupnica stranke Centar Dalija Orešković.

Izvor: Media servis

DORH je, kaže, uzdrman ne samo intervjuom bivše državne tajnice Josipe Rimac koja je za RTL rekla da je s Hrvoj-Šipek razgovarala o projektu vjetroelektrana.

“Uzdrman DORH, bez apsolutnog povjerenja u osobu koja DORH vodi, naprosto ne može biti perjanica borbe protiv korupcije, niti može s potrebnim povjerenjem i autoritetom zastupati stranu optužbe u kaznenim spisima.”

U Saboru će vjerojatno biti burno i zbog glasanja o novom vodstvu Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa koje je do sada vodila Nataša Novaković koja je na funkciju došla kao kandidat HDZ-a. No, po svemu sudeći neće dobiti drugi mandat. Orešković ističe da u mandatu Novakvić nije bilo nikakvih ozbiljnih zamjerki na njen rad.

“Štoviše, smatram da postoji jedno opće uvriježeno mišljenje u široj stručnoj javnosti da je ona svoj mandat radila onako kako se i očekuje na toj funkciji. Ako se Hrvatski sabor ne udostoji Nataši Novaković dati povjerenje za još jedan mandat, time se šalje poruka da politika trpi samo podobne, one koji ne talasaju, one koji se vlasti ne zamjeraju previše.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!