DALIJA OREŠKOVIĆ: U srijedu priseže Turudić, podoban HDZ-ov dečko i radost Josipe Rimac

Dalija Orešković, zastupnica Stranke s imenom i prezimenom, optužila je u Saboru HDZ za ‘sunovrat pravosudnih institucija’ te pozvala građane da na skorašnjim parlamentarnim izborima poklone povjerenje lijevoj opoziciji kako bi im vratili otetu državu.

“Plenkovićev HDZ u proteklih je osam godina sustavno provodio razaranje nezavisnih institucija. Svoj projekt potpune destrukcije vladavine prava je proveo do kraja i zbog toga smatram da je Plenkovićev HDZ, ovakav kakav je danas, puno opasniji od svih mračnih razdoblja koja su Hrvatsku poharala do sada”, poručila je Orešković.

„Sutra će pred predsjednikom Sabora Ivan Turudić, podoban HDZ-ov dečko i radost Josipe Rimac, položiti prisegu iako aktualnoj glavnoj državnoj odvjetnici Zlati Hrvoj Šipek još uvijek nije istekao mandat. A jasno je da će mu jedna od glavnih preokupacija biti preotimanje predmeta Nine Obuljen Koržinek iz nadležnosti EPPO-a“, ustvrdila je Orešković.

Istaknula je kako će HDZ-ova većina u četvrtak izglasati i “famozni ‘lex AP’ s kojim se želi spriječiti daljnje curenje informacija iz istraga i njihovo objavljivanje u medijima čime je krug u potpunosti zatvoren”.