DALIJA OREŠKOVIĆ: Treba raskrinkati HDZ-ov partijski način upravljanja državom s podjelom plijena i inteersa

Nakon što je vladajući HDZ poručio da neće podržati osnivanje saborskog Istražnog povjerenstva koji je predložila oporba, nižu se reakcije.

Izvor: Media servis

“HDZ se prevario ako misli da će sa svojim sabotažama ušutkati ovakvu oporbu koja se ujedinila oko tema koje su bitne za državu”, poručila je Dalija Orešković iz Stranke s imenom i prezimenom.

Postoji li plan B ako HDZ, kako je najavio, ne podrži Istražno povjerenstvo? Orešković odgovara – postoji nekoliko planova.

“Plan je taj da se otvoreno, argumentirano govori o svim problemima na konkretnim primjerima, to da se u zakonodavnu proceduru upute dobri prijedlozi koji neće biti prijedlozi samo jednog kluba. Mislim da je stvarno potrebno tražiti ono što smo uspjeli kroz ovo Istražno povjerenstvo, tražiti minimalni zajednički nazivnik koji čitavo ovo društvo vuče prema naprijed. Time svaki put dovesti HDZ na neki način do zida da se konačno raskrinkaju njihove prave namjere i taj njihov partijski način upravljanja državnom u kojem se sve svodi na podjelu plijena i interesa.”

Komentiraj