DALIJA OREŠKOVIĆ: Radila sam s JANAF-om, sve je bilo zakonito nema veze s aferom

I saborska zastupnica Dalija Orešković jedna je od kritičarki svih umiješanih u aferu JANAF kao i one koji su zalazili u klub Dragana Kovačevića osumnjičenog u toj aferi, a na kraju se doznalo da je njen odvjetnički ured radio za JANAF.

Izvor: Media servis

‘’Moje zastupanje JANAF-a nije sporno. Obavljala sam zakonitu samostalnu profesionalnu djelatnost, bila sam odvjetnica. Riječ je bila o jednokratnom poslu, implementirali smo pravila o GDPR-om i ne vidim kako se to može dovesti u vezu s jednom korupcijskom aferom’’.

Na pitanje zašto ranije novinarima nije rekla da je radila s JANAF-om, nego su i to prvi otkrili novinari, rekla je da joj nitko nije postavio to pitanje, ali da su za taj posao znali svi njeni suradnici.

“Može se sumnjati, nemam ništa protiv da se to preispita. Sve je zakonito I brojne tvrtke su poslovale s JANAF-om. Ali rekla sam u trenutku kad se to pitanje postavilo – ja sam radila za JANAF. Ne znam jesu li to drugi odvjetnici tako napravili’’.

Tvrdi da joj nije žao što tu informaciju sama nije podijelila s javnosti. ‘’Ja taj podatak ne tajim, ali nisam ga sama javno objavila jer postoje pravila koja vežu sve odvjetnike i što se sve može smatrati neprimjerenim’’.

Saborska zastupnica je na Facebooku objavila i fakturu za odrađen posao prema Janafu.

Komentiraj