DALIJA OREŠKOVIĆ: Povjerenstvo je zadnji bastion otpora sramotnim rabotama ove vlasti

Čelnica START-a Dalija Orešković reagirala je na sve veći pritisak vladajućih na Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, kojem je i sama bila na čelu.

Prozvala je i premijera Plenkovića, koji je u svezi s donošenjem odluke o njegovom eventualnom sukobu interesa, samo dan prije sjednice zatražio izuzeće predsjednice Povjerenstva Nataše Novaković.

Na Facebooku Orešković piše:

Borba protiv korupcije počiva na neovisnom i nepristranom radu nadležnih tijela. Manevar kojim je predsjednik Vlade Andrej Plenković danas odgodio donošenje odluke o njegovom sukobu interesa i povredi načela djelovanja, ne oslikava samo njegov bijeg od odgovornosti, već je dio orkestriranog političkog pritiska na rad Povjerestva.

S obzirom na sve okolnosti i dosadašnje rezultate tog tijela, neprimjereno je od strane pojedinih predstavnika oporbe što svojim izjavama dodatno slabe Povjerenstvo netočnim tumačenjem kako se radi o političkom tijelu. Ako želimo učinkovitu i smislenu borbu protiv korupcije, onda institucije trebamo jačati i stati u njihovu obranu kada situacija to nalaže.

Ako nekoga u kontekstu aktualnih događanja treba prozivati, onda je to Andrej Planković i njegova Vlada te pojedini suci koji svojim odlukama potkopavaju samu bit postojanja i rada Povjerensta. Povjerenstvo se još uvijek pokušava održati kao zadnji bastion otpora sramotnim rabotama ove vlasti. Kao takvog, dužni smo ga podržati

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/dalija.oreskovic.start/posts/2211748312272713″ bottom=”30″]