DALIJA OREŠKOVIĆ: Ono što je danas Lika to je sutra cijela Hrvatska – treba nam pokret otpora

“Ne znam čemu se više čudimo. Mislim da se iz ovakvog stanja možemo probuditi jednim odlučnim pokretom otpora”, rekla je među ostalim čelnica START-a Dalija Orešković, gostujući na N1 televiziji.

“Zapustili smo se i uspavali, ali je krajnje vrijeme da shvatimo da su svi izbori koji dolaze referendumskog ozračja jer ako nastavimo istim trasama pitanje je možemo li opstati. Ličko-senjska županija je najbolji primjer. Ako imate županiju u kojoj je četvrtina stanovništva starija od 60 godina, koja je izolirana, koja je dodatno propala, a ono malo ljudi što egzistira egzistira na teret proračunskih sredstava i o njihovim primanjima ovise čitave obitelji. To je ta jedna te ista masa glasova poslušne stranačke kupljene mašinerije koja će na izborima uvijek glasati isto”, rekla je Orešković za N1.

Kaže da je u 30 dana uspjela tri puta otići u Liku i predati uredno sastavljenu listu za izbore, te da vidi da se ipak budi pokret otpora. “Još uvijek postaje Ličani koji Lici žele dobro i ogorčeni su sustavnim uništavanjem Like od strane HDZ-a. “Žao joj je što nije imala priliku iskoristiti kampanju za te izbore da bi pokazala bijedu HDZ-a u toj županiji. “Ono što je danas Lika to je sutra cijela Hrvatska”, kaže Orešković.

 

Komentiraj