DALIJA OREŠKOVIĆ: Odgovor stranci s tri plava slova – austrijski biskupi sve su vam rekli!

HDZ je svojim priopćenjem oko zabrana mise na Bleiburgu još jednom rekao da u cijelosti podržava pismo kojim je Hrvatska biskupska konferencija izrazila duboko neslaganje s odlukom Katoličke crkve u Koruškoj, ali nije propustio da Daliju Orešković, čelnicu stranke START nazove “rigidnom ljevičarkom”.

Naime, HDZ se obračunava sa Zlatkom Hasanbegovićem, a u tom kontekstu su napisali: “Najgore je od svega to što su upravo Hasanbegović i njemu slični svojim ideološkim sektaštvom, ekstremizmom i produbljivanjem podjela u društvu pridonijeli tome da se hrvatskim biskupima onemogući služenje mise na Bleiburgu, a hrvatskim ljudima da primjereno komemoriraju svoje žrtve. Ujedno time rigidnim ljevičarima poput Krešimira Beljaka ili Dalije Orešković daju verbalno streljivo za tvrdnje o ‘zloupotrebi pijeteta’ ili ‘političkoj instrumentalizaciji’ komemoracije.

Na odgovor Dalije Orešković nije trebalo dugo čekati:

“ODGOVOR STRANCI S TRI PLAVA SLOVA

Evo ga, stranka s tri plava slova šalje ovaj pamflet svojem članstvu pokušavajući još jednom prevariti cjelokupnu hrvatsku javnost. Svi mi zajedno jači smo od toga. Oni ne zloupotrebljavaju pijetet nego ga nemaju, sustavno proizvodeći ono što cijelo vrijeme tvrdim – političko nasilje!

Austrijski biskupi sve su im jasno rekli: misa na Bleiburgu „dio je događaja koji je politički instrumentaliziran i dio političko-nacionalnog rituala koji služi selektivnoj percepciji i tumačenju povijesti“.

Na ovim i svim budućim izborima glas za stranku s tri plava slova je glas za proizvodnju političkog nasilja i besperspektivnost.

Izađite svi na EU izbore, vrijeme je da spasimo ovu zemlju i otvorimo svima nama prostora u Europi. Ovo nije poziv da „odjednom“ pričamo o EU pretvarajući se da radimo političku kampanju – Start se toga odriče. Ovo je poziv da spasimo našu zemlju.

Hrabri ljudi i mnogi mladi su za našu zemlju položili svoje živote i sramili bi se da im ovakva olupina od stranke govori o pijetetu.

Mi smo jači od onih koji nesavjesno podržavaju stranku s tri plava slova, mi smo ZAJEDNIŠTVO!”

PISALI SMO:

RAT OKO BLEIBURGA: Iz HDZ-a oštro napali Hasanbegovića, Beljaka i Orešković – čitajte OVDJE.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/dalija.oreskovic.start/posts/2089312597849619″ bottom=”30″]

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!