DALIJA OREŠKOVIĆ: HDZ ima više od 250 tisuća članova – to daje priliku za pljačku

Zastupnica Dalija Orešković iz stranke Centar gostovala je na N1 Televiziji i među ostalim komentirala vjećnu temu iz koje ne izlazimo, a to je korupcija.

“Nije problem dužnosnik koji ima velik broj nekretnina, nego kako je te nekretnine stekao, a iz dana u dan, pogotovo za dužnosnike HDZ-a, vidimo kao da je njihov unutarnji zaštitni znak da otmu ono što je državno, uvjereni da će ih sustav, kojem dominantno upravlja HDZ, sačuvati leđa.

Ako krenemo od Tolušića, nakon mandata je stekao visok poticaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi koja je bila u sastavu njegovog resora, Goran Marić se zaposlio na funkciji savjetnika u državnoj tvrtci koja je više manje bila pod njegovim resorom. Uhodana retorika Andreja Plenkovića koji docira što se vrši hajka na njegove ljude, možemo biti sigurni da nadležna tijela neće poduzeti ništa. Pa i u kontekstu Žinića, koji će još nekoliko mjeseci biti na mjestu župana, može li HDZ na njegovo mjesto staviti nekoga tko neće biti poput njega, pravo je pitanje.”

Orešković ističe da se u njihovoj stranci tako nešto nije moglo dogoditi. “HDZ ima preko 250.000 članova, uzmimo u obzir i članove njihovih obitelji, koji su zaposjeli državna tijela na svim razinama. To im daje priliku za pljačku neslućenih razmjera, jedna stranka. Svi koji to vide, o tome šute. Nije mogao Žinić godinama biti u posjedu državnog stana u Zagrebu i otete nekretnine, a da za to ljudi iz njegovoog okruženja, stranke, nisu znali, ali o tome se šutjelo. Sva nepradva posljednjih 25 godina svjedoči o tome da je Hrvatska u viziji HDZ-a država nepravde i privilegiranih”, rekla je Orešković za N1.