DALIJA OREŠKOVIĆ: Glavni inspektor U HDZ-ovom stožeru za izbor predsjednika ruganje je demokraciji

Vijest kako će HDZ-ov Andrija Mikulić, glavni državni inspektor, biti glavni u gradu Zagrebu u stožeru predsjedničke kampanje Kolinde Grabar Kitarović za još jedan mandat, izazvala je buru reakcija, a sve je komentirala i Dalija Orešković, kandidatkinja na predsjedničkim izborima.

Na Facebooku Orešković piše:

Postavljanje Andrije Mikulića na dužnost glavnog državnog inspektora, a potom i njegova uloga u predsjedničkoj kampanji, potvrđuje da HDZ pretvara politički sustav RH u totalitarizam.

U pristojno uređenim demokracijama, funkcija glavnog državnog inspektora morala bi biti politički neutralna. Osoba koja tu dužnost obnaša ne bi smjela pripadati bilo kojoj političkoj stranci, a kamoli obnašati visoke stranačke funkcije.

Okolnost da će Andrija Mikulić povrh svega voditi i lokalni stožer u kampanji za izbor predsjednika države, ruganje je demokraciji.

Na ovaj način HDZ i njegova predsjednička kandidatkinja vraćaju RH u mračno doba u kojem je vlast bila pod kontrolom jedne političke stranke koja ne priznaje i ne pristaje na granice svojih ovlasti.

Ironično je što se upravo HDZ i njegovi poltroni kao i njihova glasačka baza, najglasnije bune protiv vječnih aveti iz bivšeg sistema i njegovog totalitarizma, a pri tome ih ne smeta što RH pretvaraju u još gori. Stare navike očito teško umiru.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/predsjednicabezmaske/posts/136327427712341″ bottom=”30″]