DALIJA OREŠKOVIĆ: Država se danas vodi iz ilegalnih klubova, a u niskoprofilnim restoranima pisali su se zakoni

U prošlom mandatu su se u niskoprofilnim restoranima pisali zakoni, u ovom se iz ilegalnih klubova vodi država! Imovinska kartica Dragana Kovačevića je javna. U njoj je javno objavljeno da je vlasnik tvrtke Fingor, na adresi na kojoj se nalazi navedeni Klub – kaže saborska zastupnica Dalija Orešković.

U svojoj objavi na Facebooku nastavlja:

Milanoviću i Plankoviću su na usluzi tajne službe od kojih bi oboje trebali dobivati najmanje jednom mjesečno izvješća. Okružuje ih i zaštita i pratnja 24 sata na dan. Zar je moguće da te službe nisu upozorile Milanovića da zalazi u klub koji 1) nije legalan, 2) u kojem se okuplja Plenkovićeva ekipa i nepoćudni suci, 3) u kojem se događaju sumnjive radnje, 4) u kojem se mobitel ostavljaju na ulazu, a eskort dame se mogu povesti sa sobom, 5) u kojem se ne plaća račun!?

Možda su tajne službe traljavo odradile svoj posao, možda i zato jer im Milanović nikakvo usmjerenje u skladu sa ustavnom nikada nije niti dao, a možda je Milanović za kontekst prostora u koji zalazi znao. Trećeg nema.

Vjeruje li tko da Plenkovića kojem je pola prošle Vlade otišlo s funkcije zbog korupcijskih afera uistinu ne zanima što mu ministri rade u slobodno vrijeme, čak niti kada ga tajne službe upozore da partijaju na dernecima koje bi inspekcija isti tren zatvorila, samo kad bi za taj lokal znala!?

Zar nije priča o Janafovom Klubu, nakon afere Borg, još jedna u nizu konkretnih potvrda da se HDZ protiv korupcije ne bori! Naprotiv, Andrej Plenković korupciju institucionalizira!

Kada se na takvom mjestu dogodi primopredaja od 2 mil kn mita, navodno istražiteljima pred nosom koji su pustili da taj novac slobodno odšeta, usred predsjedničke kampanje, tijekom koje je i suprug Kolinde Grabar Kitarović također bio jedan od posjetitelja Kluba, zar sve to skupa ne zvuči kao jedan lijep zajednički dogovor o podijeli plijena!?

Hoće li se, zlu ne trebao, zatražiti neka delegacija predmeta u aferi Janaf na nekri drugi sud, ili ima i naivnih koji misle da to što je Ivan Turudić jedan od članova ovog elitnog političko – kriminalnog kluba, za daljnji tijek kaznenog postupka nema ama baš nikakve veze!?

U svojoj novoj objavi Orešković je napisala: Kratko i jasno: Kazneni postupak protiv Dragana Kovačevića i drugih ne bi se trebao voditi na Županijskom sudu u Zagrebu, s obzirom da je i predsjednik tog suda Ivan Turudić bio jedan od posjetitelja ilegalnog Kluba u kojem se jelo, pilo i partijalo, pa i davalo i primalo mito.