DALIJA OREŠKOVIĆ: Da je Andrej Plenković netko, ali nije

Dalija Orešković, zastupnica stranke Centar, malo se poigrala riječima i na zanimljiv način oslikala političku pozornicu na kojoj je Andrej Plenković.

Ovo je njezina objava na Facebooku:

Da je Andrej Plenković netko on bi na čelo Državnih nekretnina postavio baš Maju Đerek. Ali nije.

A da je Plenković netko on bi je baš tamo postavio svojim krkanima unatoč, pa joj dao odriješene ruke. Ona bi morala čistiti političku kaljužu njegove partije, a on bi se rješavao političkih utega i tereta prošlosti svoje osuđene stranke. On bi uživao i ubirao zasluge. Ali nije.

Da je Andrej Plenković netko ne bi mu ministar nadležan za nektetnine postao sirovi mešetar nekretnina. Da je Andrej Plenković netko kakvim se predstavljao i Hrvatskoj bi bilo bolje. Ali nije.

Pjesma je završila, a Hrvatsku vode ministri mešetari, ministri koji ne znaju prijeći zebru na semaforu, dok župani voze pijani. U Plenkovićevoj Hrvatskoj nema mjesta za Maju Đerek, pa ni za Damira Vanđelića koji odbija brak s Bandićem.

I dok kum Plenković ponavlja nestranačku svadbu HDZ-a i Keruma u Splitu, raste i Hrvatska kojoj je dosta brakova naivnosti i pohlepe. Raste Hrvatska u kojoj Andrej Plenković nije netko. A semafor nije u Americi, nego u Splitu.

I vjerujem da na njemu ima botun kojeg bahati HDZ ne zna stisnuti, a Splićani znaju.