DALIĆ UOČI TURSKE: Bit će teško bez ozlijeđenih, kaže – ovo je mogući sastav

“Sigurno da je ovo ključna utakmica. Tako razmišljamo o toj utakmici i tako se pripremamo. Uvijek je teško kod nas, netko fali i pritisak je. Ovaj put smo bez dva najbolja igrača koja igraju u napadu, koji su u mojem mandatu dali najviše golova i asistencija, rekao je na pressici uoči utakmise s Turskom u Osijeku izbornik Zlatko Dalić.

“Uvijek je netko od njih zabio i riješio. To je za nas hendikep, ali nećemo to tako gledati. Imamo nove igrače, imaju priliku, igrat ćemo kao tim i momčad i probati pobijediti utakmicu”, rekao je Dalić.

Josip Juranović i Bruno Petković, kako stvari sada stoje, neće početi utakmicu. Bit će na klupi, otkrio je Dalić te dodao da se nada da će biti spremni za Wales.

Rekao je da se Josipu Brekalu otvorilo na lijevoj strani, ali tamo mogu igrati i Lovro Majer i Nikola Vlašić, dok je na drugoj strani Mario Pašalić.

U napadu je pak Petar Musa u prednosti u odnosu na Diona Drenu Belju.

“Uvijek je bitno strpljenje, a sutra posebno. Posebno kod igrača, pokazali su to već i prije, ali moram im to reći još jednom. Uvijek se može dogoditi neka opasnost, moramo biti stprljivi, igrati svoju igru i doći će šansa”, rekao je Dalić.

Prema odgovorima Zlatka Dalića na pitanja novinara, može se zaključiti da će Hrvatska nastupiti u sastavu: Livaković – Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Sosa – Modrić, Brozović, Kovačić – Pašalić, Musa, Brekalo.

Podsjetimo, na ljestvici kvalifikacijske skupine D u sklopu Europskog prvenstva 2024. godine, Hrvatska vodi s deset bodova. Jednak broj bodova, ali i utakmicu više ima Turska.