DALIĆ PRED WALES: I ja sam kriv za poraz protiv Turske, moramo ne izgubiti u Walesu

”Prvo da kažem ponovno da smo jučer igrali loše, jako loše i to nije bilo prepoznatljivo. Nakon dugo, dugo vremena smo imali jednu lošu utakmicu gdje smo bili svi loši”, rekao je izbornik Zlatko Dalić u uvodu.

“Počet ću prvo od sebe i preuzeti odgovornost i krivicu za ovaj poraz jer očito nisam dobro pripremio ekipu u psihološkom i taktičkom smislu. Protivnik je bio puno bolji u svim segmentima”, dodao je, pa nastavio:

”Nisam htio koristiti Brunu Petkovića jer znam da je kao Juranović, bez treninga, bez ritma, ali kada gubiš 0:1, a on kaže da može, onda se loviš za sve…. Najbitnije je da svi shvatimo da nije ovo velika tragedija, desi se nakon dvije godine uspona jedna ovakva utakmica. Moja isprika na porazu, ali još uvijek odlučujemo sami o sebi, sve je u našim rukama”.

Dalić je i upozorio: “Ponovimo li ovo prvo poluvrijeme u Walesu, bit ćemo u velikim problemima…. Možda je sad jedan naš problem ta nestandardnost naših igrača po klubovima, većina njih je ili nije u ekipi, na pola su svi. To je jedan problem zaista. Mi smo u drugom poluvremenu uzeli rizika, izašli naprijed, bili bolji, ali nedovoljno dobri. Uzeli smo rizik pa smo visjeli otraga, spašavali. … Vjerujem da jesmo maksimalno motivirani, sad je na igračima da to izvuku. Važno je da mi tamo ne izgubimo, iako bi nam tri boda osigurala Euro po mojoj računici”.