DALIĆ PRED MAĐARSKU: Očekujem sjajnu podršku, dobru utakmicu i naravno našu pobjedu!

Hrvatska nogometna reprezentacija nakon četiri godine ponovno se okuplja u Splitu. Kvalifikacijska utakmica za EURO 2020. godine s Mađarskom, koja je Vatrene svladala u Budimpešti, igra se na rasprodanom Poljudu u četvrtak u 20 i 45.

Izvor: Media servis

Hrvatska je trenutno vodeća na ljestvici skupine E s 10 bodova, slijede Slovačka i Mađarska bodom manje, dok je Wales četvrti sa šest. Posljednji je Azerbajdžan s jednim bodom koji je zaradio nakon susreta s našom reprezentacijom.

“Najvažnije je da mi ovisimo sami o sebi. Nama kalkulacija jer nama treba 5-6 bodova da bi bili sigurni neovisno o drugim rezultatima. Bitna je ova utakmica ali i ona za tri dana s Walesom nije manje bitna ali mi ovisimo sami o sebi”, smatra Dalić.

Sjajna partija protiv Slovačke bila je remek djelo naših igrača, a za izgubljena dva boda s Azerima Dalić je preuzeo odgovornost.

“Bilo bi drugačije da sam napravio neke rošade jer to mi je dalo za pravo dobra partija protiv Slovaka. Nisam mijenjao ekipu i nakon pola sata došlo je do pada, manjka energije, snage, moći i mislim da sm ja morao bolje reagirati i to je bio problem s moje strane”, priznao je Dalić.

Mađarska je nakon slavlja nad Hrvatskom izgubila neočekivano od Slovačke, a na Poljud dolazi bez nekolicine standardnih igrača.

“Bit će teško probiti njihov bunker i defenzivnu igru. Moramo paziti na prekide i ubacivanje iz auta i to su opasnosti koje moramo spriječiti, a s druge strane mi ne smijemo srljati i igrati rasterećeno, dati sve od sebe. Ako bude tako onda neće biti velikih problema”, najavio je Dalić.

Luka Modrić nakon ozlijede vratio se na najbolji mogući način. U prošlom kolu Primere zabio je jedan od najljepših golova karijere za pobjedu Reala 4-2 protiv Granade.

“Taj gol dao mu je puno samopouzdanja. S Lukom nikad nije bilo problema, i ono što se pisao hoće li doći na okupljanje ili ne – nisam želio ni komentirati jer će Luka doći i pješice ako treba. Gol je dobro došao njemu, meni i svima nama za samopouzdanje”, rekao je Dalić.

Vatreni su se napokon vratili u Split na jednu službenu utakmicu.

“Očekujem sjajnu podršku, dobru utakmicu i naravno našu pobjedu. Ulaznice su prodane u jednom danu i to pokazuje koliko Split, Dalmacija i Hrvatska voli i poštuje reprezentaciju. Problemi na relaciji HNS – Hajduk, trebaju se rješavati kroz sastanke, razgovore i sustav, a nikako preko terena, i reprezentacije. Što s tim imaju Vlašić, Rebić, Perišić, Modrić?”, poručuje Dalić.