DALIĆ OKUPIO NOGOMETAŠE: Puno toga ovisi o nama

zlatko dalić, reprezentacija

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u Zagrebu je okupio Vatrene uoči dvije utakmice dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Grčke. Loša je vijest da je Milan Badelj ozlijedio mišić lijeve noge jučer na utakmici i najvjerojatnije neće konkurirati za predstojeće susrete.

“On je jako potreban u igri jer Grci imaju Fortunisa koji igra iza špice i kojeg netko mora paziti. Prošli sam put rekao kad sam radio popis da na svakoj poziciji zovem dva igrača. Tu su bili Badelj, Rakitić, Pašalić i Bradarić, to su ta četiri zadnja igrača. Tu je i Brozović. Vidjet ćemo u kakvom će stanju igrači doći”, poručio je Dalić, a prenosi Media servis. Vremena za velike pripreme nema, prva utakmica igra se u četvrtak na Maksimiru, a druga je u Pireju u nedjelju.

“Danas ćemo napraviti prvi sastanak želim igračima pokazati što moramo izbjeći na utakmici, želim im pokazati stil grčke reprezentacije. To je prva stvar na čemu ćemo raditi. Sutra i prekosutra ćemo trenirati naš model igre kako ćemo to rješavati preko bokova i vezne linije”, kazao je Dalić. Istaknuo je kako je bio u svakodnevnom kontaktu s igračima te da oni jedva čekaju doći na okupljanje rekao je i da znaju da je sve u njihovim rukama.

“Poštujem Grčku i njihov način igre, ali puno toga će ovisiti o nama. Ako smo mi na dobrom nivou ne bi trebalo biti problema, ali ovo je nogomet i uvijek postoje stvari koje se ne mogu predvidjeti. Kaže ne želi se zamarati stožerom, odnosno statusom Dražena Ladića jedino što ga trenutno zanima je Grčka.