DALIĆ ODLUČIO: Ostajem izbornik do Svjetskog prvenstva

Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić donio je odluku o svojoj sudbini na klupi reprezentacije.

Hrvatska je sinoć nakon produžetaka ispala u osmini finala EURO-a od Španjolske, a Dalić je iz Rovinja na završnoj press konferenciji poručio.

“Svoj cilj sam ostvario na klupi reprezentacije. Napravit ću analizu, podvući crtu i razgovarati s ljudima u Savezu i našim starijim igračima.

Nisam opterećen, imam ugovor, a pred nama je cilj plasman na Svjetsko prvenstvo u Katar”, poručio je Dalić.

“Cilj je bio da prođemo grupu i to smo napravili, nismo se provukli. To je cilj koji smo ostvarili, iako to nije bio naš zadnji cilj, htjeli smo više jer ova reprezentacija vrijedi više i može više. Ali ždrijeb nam je dao Španjolsku. No kada pogledamo sve, ispali smo u produžecima i to je u ovom trenutku naša realnost s obzirom na sve okolnosti i što smo sve prolazili”, rekao je Dalić, istaknuvš kako je siguran da ova reprezentacija vrijedi više od osmine finala.

“Tužan sam i ponosan nakon ove utakmice. Tužan sam zbog igrača koji su dali zadnji atom snage, tužan sam zbog navijača. Ponosan sam na ovo što smo napravili, na drugo poluvrijeme, na sinergiju navijača i na igrače koji su ostavili srce na terenu”, rekao je.

Što se tiče mladih igrača u reprezntaciji Joška Gvardiola, Mislava Oršića, Josipa Brekala, Dalić je kazao kako su svi oni pokazali da se na njih može računati.

“Svima njima se vratio pošten odnos u reprezentaciji, oni nisu možda imali dovoljnu minutažu, ali su šutjeli i vratilo im se kako su zaslužili. Pokazali su ovom utakmicom da se na njih treba računati više i da će oni biti izbor reprezentacije”, rekao je Dalić.