DALIĆ OBJAVIO POPIS: Vraćaju se Rog i Leovac – pretpoziv za Brunu Petkovića

Podijelite članak

Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić za otvaranje kvalifikacija za Euro 2020. protiv Azerbajdžana u Zagrebu 21. ožujka i 24. protiv Mađarske u Budimpešti odabrao je 24 igrača.

Izvor: Media servis

Na početku je razriješio dvojbu oko bivšeg kapetana Darija Srne. Naša intencija je da idemo s mladima i onima koji će podnijeti teret na samom Euru rekao je Dalić.

“Uz naše dužno poštovanje i veliki respekt prema Dariju Srni kao igraču, čovjeku i kapetanu reprezentacije, naša odluka je da u kvalifikacije idemo s mlađim i dugoročnijim rješenjem za desni bek. Nama je cilj da budemo na Europskom prvenstvu, a drugi cilj je složiti ekipu za Europsko prvenstvo.”

U reprezentaciju se vraćaju Rog i Leovac, a Bruno Petković iz Dinama dobio je pretpoziv, o kojemu će odlučiti nakon dviju utakmica Europske lige protiv Benfice. Prvi protivnik, Azerbajdžan, bit će težak, kaže Dalić, jer na klupi sjedi naš Nikola Jurčević.

“Mi nemamo puno vremena, samo dva prava treninga prije utakmice. Najvažnije je da smo ozbiljni i odgovorni. Mi smo favoriti u svakom slučaju, ali ako ne shvatimo protivnika ozbiljno, i ne budemo profesionalni do kraja imat ćemo težak posao. Sad se okreće situacija, moramo se pripremiti na drugačiji stil igre. Mi moramo biti ti koji će imati posjed lopte, koji će dominirati, na to se moramo spremiti.”

Komentiraj