DALIĆ O RAKITIĆU: Ne može dati svoj maksimum – nije spreman, a niti fokusiran

Vatreni su se okupili u Zagrebu gdje će odraditi kratke pripreme pred odlazak na dva važna gostovanja u kvalifikacijama za EURO 2020.

Izvor: Media servis

Najvažnija vijest za Dalića je da je nastup otkazao Ivan Rakitić koji nije bio u sastavu ni protiv Walesa u lipnju. “Jučer sam s njim obavio razgovor, nije još uvijek riješio svoj status u klubu, bori se s tim. Zaključili smo da nije spreman ni fokusiran, ne može dati svoj maksimum kojeg reprezentacija treba te stoga neće doći. Umjesto njega pozvali smo Marka Roga”, rekao je Dalić.

Izbornik je, što se stanja s kadrom tiče, dodao kako Mateo Kovačić mora obaviti zdravstveni pregled. “Imamo tih sitnih problema, ali ja vjerujem u igrače koji su tu, ne sumnjam u to da ćemo biti dobri i kvalitetni. Imamo dva dana za trening, u srijedu putujemo tako da nema vremena za neke velike stvari”, izjavio je izbornik.

Dalić je primijetio kako je ovaj prijelazni rok poremetio koncentraciju naših igrača, jer ih još nekoliko, osim Rakitića, nije znalo gdje će nastaviti karijeru. Okrenuo se izbornik potom protivnicima, o Azerbajdžanu nije bilo previše riječi jer Dalić je naglasio kako Slovačka ipak dolazi prva i da je ona u fokusu.

“Slovaci su nezgodni i jaki, imaju kvalitetu u veznom redu koji je njihova pokretačka snaga. Ne smijemo dozvoliti situaciju kao protiv Mađara da im damo prostora da se mogu oporaviti, da mogu igrati protivnas. Oni nas čekaju kao i sve druge reprezentacije, maksimalno motivirani”, smatra Dalić.

Komentiraj