DALIĆ O EUFORIJI: Naslovnice nisu moj stil – ako Bog da od ponedjeljka ih neće biti

zlatko dalić, izbornik

Hrvatski nogometni reprezentativci trenirali su u Pireju gdje ih sutra očekuje uzvratna utakmica dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Grčke.

Vatreni su u četvrtak u Maksimiru slavili s visokih 4:1, ali izbornik Zlatko Dalić nije zadovoljan euforijom koja se pojavila među navijačima i u dijelu medija.

“Nema euforije i ne smije biti ni tragedije jer to nije dobro za sport i nogomet. Idemo korak po korak i onda možemo to proslaviti ako Bog da, ali euforije nema. Mene iskreno smeta ovo što se događa u medijima. Naslovnice nisu moj stil i ako Bog da od ponedjeljka me više neće biti na naslovnicama”, poručio je Dalić.

U Grčkoj tražimo pobjedu najavio je Dalić. “Moramo biti jako oprezni i moramo igrati na pobjedu. Ne smijemo se braniti jer bi to bilo pogubno. Isti stil i isti način kao u Zagrebu – idemo tražiti pobjedu, a mi to možemo. Bit će jako teško, ali doza opreza mora biti. Očekujem da ponovimo dobru utakmicu”, rekao je Dalić.

Izbornik je rekao kako se još ne zna hoće li igrati Mario Mandžukić, a za mali razmak između utakmica rekao je da je ulog prevelik da bi se o tome razmišljalo.

“Nije im lako igrati drugu utakmicu u tri dana, ali oni su navikli na to. Sigurno su spremni jer znaju koji je ulog u igri. Ulog je Svjetsko prvenstvo. Napravili su velike stvari u Ukrajini i Zagrebu i bila bi šteta propustiti to”, zaključio je Dalić, a prenosi Media servis.

Utakmica u Pireju je na rasporedu u nedjelju od 20 sati i 45 minuta.