DALIĆ O BRAZILU: Najmoćniji su, zastrašujući izbor igrača, favoriti su, ali… ne bojimo se

Nakon već uobičajene drame Hrvatska je jučer nakon produžetaka i penala izbacila Japan i plasirala se među osam najboljih reprezentacija na svijetu.

Za polufinale SP-a borit ćemo se protiv glavnog favorita za naslov, Brazila, a dan nakon novog velikog uspjeha za hrvatski nogomet novinarima se obratio izbornik Zlatko Dalić.

– Jako lijepo jutro kada se probudiš kao dio momčadi koje su se plasirale u četvrtfinale. Malo smo proslavili, Mislim da smo zaslužili. Igrali smo dobro. Ne treba mi neka posebna analiza, mislim da je Hrvatska igrala dobro. Prvo poluvrijeme, prvih pola sata smo nametnuli svoj stil igre, ali onda smo ušli u bespotrebnu nervozu s par grešaka i doveli protivnika u bolje stanje, ali smo se kasnije popravili, rekao je Dalić, javlja HRT.

O zamjenama: – Kad se napravi rezultata, nema greške nigdje, sve je kako treba. Mi smo na klupi komunicirali, vidjeli smo gdje to vodi, u produžetke i morali smo tražiti rješenje, nismo smjeli raditi greške, pogotovo u zamjenama i čuvati energiju. Modrić, Kovačić i Perišić su se umorili i bilo je logično da ih zamijenim. Vjerujem u igrače na klupi, koji su ušli i dobili prigodu da pucaju penale.

– Da objasnim situaciju s Budimirom, on je ušao umjesto Petkovića jer nam je trebala skok igra, nisam ga zamijenio jer je bio loš, nego sam htio pokušati s Livajom, da on s jednim potezom donese nekakav gol.

Nismo pali u zamku kao Španjolska i Njemačka, kaže izbornik i dodaje: – Japan je bio pao fizički i htjeli smo to iskoristiti. Njemačka i Španjolska su pali u zamku Japana i htjeli su s pas igrom dobiti Japan. Mi nismo, išli smo na preskakanje igre i kada god smo to radili stvorili smo neki problem. Očito je to bio način kako možemo do gola i ravnoteže u igri. Jučer smo opet istrčali više od protivnika četiri kilometra i to je tako. Iscrpili se jesmo.

A o sljedećem protivniku Brazilu Dalić je rekao: – Brazil je najmoćnija reprezentacija na SP-u. Njihov izbor igrača, kvaliteta… To je zastrašujuće. Pred nama je veliki ispit, težak zadatak protiv ekipe koja igra nogomet i nadigrava se. Trebat će tu utakmicu jako dobro pripremiti. Nemamo se čega bojati, moramo ući u utakmicu s vjerom i samopouzdanjem. Možda je prerano, bilo bi bolje da je finale… Brazil je favorit, ali ne bojimo se i nećemo se predati. Odmorit ćemo se, dat maksimum i suprotstaviti mu se igrom.