DALIĆ NAKON WALESA: Moramo ići na prvo mjesto, ali bit će teško

Vatreni su preskočili Wales, važna tri boda u borbi za EURO 2020. su u džepu, pa reprezentativci mogu još opuštenije otići na odmor nakon što u utorak u Varaždinu odigraju prijateljsku utakmicu s Tunisom.

Izvor: Media servis

Zlatko Dalić nije htio previše analizirati igru u ovoj utakmici, rekao je kako je u završnici bilo teško zbog vremenskih uvjeta ali da je najvažnije da je Hrvatska osvojila tri boda. Imao je vrlo pozitivne riječi za mlade, nove snage reprezentacije.

„Sigurno da Hrvatska ima veliku perspektivu, ali oni moraju uz ove starije stasati. Moja pohvala za njih ali i za sve igrače za ovih sedam-osam dana rada,treninga. Zaslužili su pobjedu“, rekao je izbornik.

Od ranije je poznato da izbornik puno očekuje od ozlijeđenog Vlašića i Brekala za kojeg je rekao da je igrao jako dobro. Mario Pašalić ušao je u igru ali nije se najbolje snašao. Izbornik je stao u njegovu obranu rekavši kako se izgubio, ali da je to normalno i da ga ne treba kritizirati jer je odradio odličnih sedam dana priprema. Posebno je pohvalio Livakovića koji je, kao i cijelu ovu sezonu, izvrsno branio, rekao je kako on u sebe ima veliku sigurnost.

Dalić je osim na momčad bio ponosan i na publiku.„Iskoristit ću priliku zahvaliti se publici, Osijeku, Slavoniji. Ovo je ono što je Hrvatska, dođe se na stadion i po vrućini se navija kolko se može. To je zajedništvo, to je Hrvatska, zaista hvala svima na podršci“, zaključio je Dalić.

Kapetan Luka Modrić zadovoljan je partijom koju su pružili on i ostatak momčadi. „Jako važna pobjeda, tri boda krucijalna. Ima još puno do kraja ali jako važna tri boda za nas pogotovo nakon kiksa u Mađarskoj. Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu po ovim uvjetima, bili smo dominantni, koncentrirani u svih 90 minuta, osim kod tog primljenog gola“ rekao je nakon utakmice Modrić.

Vatrene sada čeka pauza od kvalifikacija do rujna, a tada ih očekuju dva gostovanja. Prvo će 6.rujna igrati u Slovačkoj, a tri dana kanije u Azerbajdžanu. Mađarska je u drugom susretu iz naše skupine pobijedila Azerbajdžan sa 3:1 i tako zasjela na prvo mjesto ljestvice, imaju šest bodova kao i Hrvatska ali slavili su u međusobnom susretu.

Komentiraj