DALIĆ NA PROMOCIJI KNJIGE: Najvažniji sastojak je premijerova politička hrabrost

martina dalić

Bivša ministrica gospodarstva Martina Dalić predstavila je svoju knjigu ‘Agrokor: Slom ortačkog kapitalizma‘.

Izvješće: Media servis

Promocija je u zagrebačkom NSK okupila političku i financijsku elitu, među kojima su i premijer Andrej Plenković, guverner HNB-a Boris Vujčić, kao i sadašnji i bivši izvanredni povjerenici u Agrokoru Ramljak i Peruško.

Evo što je sama autorica knjige izjavila: “Ja nisam mogla biti niti instrument, niti povod, niti sam to željela – stabilnosti Vlade, stabilnosti vladajuće većine. I tako je postignut dogovor između predsjednika Vlade i mene o ostavci. Ali kao što sam tada rekla, a ponavljam i sada: ‘Sve ono što mi se s velikom zluradošću stavljalo na teret – nije se dogodilo. Jest obična laž.‘”

A potom je spomenula i premijera Plenkovića: “Neovisno o svim drugim razlozima zbog kojih je nastala ova knjiga, ja bih željela da upravo ovo bude glavna poruka za čitatelje koji će oni prepoznati i ponijeti sa sobom. Možemo se izboriti s najvećim gospodarskim problemima i možemo uspjeti. Za potpun uspjeh potreban je ipak i najvažniji sastojak, a to je politička hrabrost i volja koju je u ovaj proces donio predsjednik Vlade”.

Jedan od govornika na predstavljanju u NSK-a je bio i guverner HNB-a Boris Vujčić:

“Ono što je tamo napisano o tome – ja sam rekao da ima nekih stvari kojih s emožda ne sjećam najbolje, ali napiše se knjiga i ima nekih stvari koje bi ja popravio, ali što se tiče onog što sam ja pročitao, tu se radi o fer ocjeni situacije koja je bila u bankovnom sustavu i na koncu nekih detalja koje smo znali ona i ja ali nisu do sada bili poznati.”

Uoči promocije Ante Ramljak na upit trebaju li savjetnici iz skupine borg vratiti novac, odgovorio je protupitanjem – jesu li ti ljudi zaradili taj novac? A o knjizi je rekao:

“Dijelove knjige sam pročitao, one dijelove koji su se odnosili na mene. Baš me interesira cjelokupno gledanje.”

Komentiraj