DALIĆ IMA PROBLEM: I od Francuske smo primili četiri komada

Hrvatska nakon poraza od Portugala 4:1 je igrala u Parizu susret drugog kola skupine A3 Lige nacija protiv svjetskog prvaka Francuske. I tu smo utakmicu izgubili 4:2.

Nakon debakla protiv Portugala, izbornik Dalić najavio je promjene – na lijevi bok postavio je Melnjaka, a na desni debitanta Uremovića. Lovrenu u srcu obrane pravit će društvo Duje Ćaleta-Car. A u prvih 11 vratio je Perišića i Brozovića. Ostavio je na klupi Petkovića koji je u desetak minuta igre protiv Portugala zabio jedini zgoditak.

U utakmicu smo ušli i sa spoznajom da Francusku nikada nismo pobijedili. Krenuli smo hrabro, držali loptu. I to je dalo ploda. U 16. minuti Hrvatska je povela zgoditkom Lovrena, koji je nakon ubačaja primio loptu, okrenuo Hernandeza i iskosa zabio u drugi kut.

Radost je kratko trajala – Lovren i Perišić

Hrvatska igra vrlo dobro, drži rezultat, Francuzi nemaju prilika a odigrano je pola sata igre. Sjajno pokrivanje i agresija cijele naše momčadi. I onda u 33. prva prava prilika za Francusku. Ali tu je Livaković. Ispala je naša obrana, uletio je iskosa Griezmann, pucao, ali Livaković je pokazao svoju formu.

Perišić je u 38. izborio novi korner. Ubacio je Brozović, Lloris boksa, a netko od naših puca u blok. Ali, vidi se što je individualna kvaliteta Francuza. U tri poteza na malo prostora izigrali su našu obranu kao u malom nogometu. I Griezmann pogađa za 1:1 u 43. minuti. Nendy je dao Martialu, gurnuo Griezmannu u peterac i Griezmann pogađa.

Dvije minute kasnije već je 2:1 za Francuze. Ben Yedder je pobjegao po desnoj strani, ubacio, nitko nije čuvao Martiala koji pogađa stativu od koje se lopta odbija u mrežu.

Nakon lopte “s očima” Kovačića, Brekalo je zabio za 2:2

U 55. minuti sjajna akcija Kovačića koji daje loptu s očima Brekalu, a on okružen trojicom igrača uspijeva gurnuti kraj Llorisa za 2:2. Izdržali smo samo 10 minuta, a potom u 65. je 3:2 za Francuslu. Nakon kornera velika pogreška naših koji ostavljaju samog Upamecanu, koji pogađa sa šest metara.

U 74. Martial je imao stopostotnu priliku, ali mu je Livaković čudesno skinuo. I onda u 76. jedanaesterac za Francusku. Griezmann je tukao, a Brozovića lopta pogodila u ruku. Olivier Giroud je miran i zabija za 4:2. Francuzi su mogli zabiti i peti pogodak. Osim toga čini se kako Francuzi nisu niti igrali punom snagom. Igrali su koliko treba.

Ostalo je nejasno zašto izbornik Dalić nije uvodio Petkovića koji može i sam ponekad riješiti nemoguće.

Hrvatska: Livaković; Uremović, Lovren, Ćaleta-Car, Melnjak; Kovačić, Brozović, Vlašić; Rebić, Kramarić, Perišić.

Francuska: Lloris; Hernandez, Lenglet, Upamecano; Mendy, Nzonzi, Kante, Sissoko; Griezmann; Ben Yedder, Martial.

Komentiraj