ĐAKIĆ NE MISLI NA OSTAVKU: Ja sam tu 15 godina, bez srama – za neargumentirane optužbe slijede posljedice

Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Vinkovci zatražila je da Josip Đakić podnese ostavku na mjesto predsjednika HVIDR-e zbog štetnog i nekorektnog ponašanja na sjednici saborskog Odbora za ratne veterane i narušavanja ugleda većine hrvatskih branitelja.

Izvor: Media servis

Đakić poručuje da je spreman na raspravu, a da će svatko tko napada bez argumenata morati snositi posljedice.

Iz vinkovačke HVIDRA-e poručuju-mi se ograđujemo od njegovih licemjernih i neprihvatljivih izjava te nećemo sudjelovati u radu dokle god on bude predsjednik. Predsjednik vinkovačke HVIDRA-e Zoran Marunček za Media servis:

“Sad je dalje na njemu. Sljedeći korak je da glavni odbor HVIDRA-e RH sazove izvanredni sabor. Treći je onaj sukladno statutu HVIDRA-e RH, da najmanje trećina članica Županijske zajednice udruga HVIDRA-e uputi pismeni zahtjev za njegovu smjenu”.

Predsjednik HVIDRA-e Hrvatske Josip Đakić potvrdio je za Media servis da o podnošenju ostavke ne razmišlja, dok je vinkovačkoj podružnici poručio da je to njihovo demokratsko pravo pisati, pričati i zahtijevati. Đakić je poslao još jednu oštru poruku- tko napada bez argumenata, snosit će posljedice.

“Ja sam tu 15 godina. Bez ikakvoga srama i bez ikakvih opterećenja obnašam svoju dužnost. Nekoliko puta je bilo dosta stresnih situacija, zahtjeva raznih vrsta i sad sam spreman da raspravimo o svakom detalju. Na sjednicama Glavnoga odbora, Predsjedništva,Suda časti i Nadzornog odbora raspraviti o svim zahtjevima i donijeti odluke. Oni koji bez argumenata napadaju- morat će snositi odgovornost”.

Vinkovačka HVIDRA u priopćenju poručuje kako bi budući predsjednik HVIDRA-e trebao biti “čovjek koji će štititi interese hrvatskih branitelja, koji će sudjelovati u radu tijela izvršne vlasti na častan i korektan način, kao ravnopravan sugovornik, poštujući populaciju iz koje dolazi, a ne stranački vojnik i poslušnik političke stranke kojoj pripada”.

Marunček o koaliciji HDZ-a i SDSS-a kaže: “Za hrvatske branitelje je po mom mišljenju, manje bitna.Što ona sačinjava, koliko je obvezujuća za potpisnike i koje su njene temeljne zadaće, to mi ne znamo niti se to nitko do sada nije ni pitao”.

Đakić nije štitio interese hrvatskih branitelja, ne odustaje od sramotne i ponižavajuće koalicije sa strankom čiji predsjednik vrijeđa i omalovažava Hrvatsku, njen grb, njenu zastavu, hrvatske branitelje i sam Domovinski rat, te zbog toga treba odstupiti”.

A na aktualnom satu vukovarskoga Gradskog vijeća vijećnik Demokratskog saveza Srba Borislav Nikolić pitao je gradonačelnika Ivana Penavu trebaju li izjave predsjednika njegova Savjeta za branitelje Tomislava Josića sa skupa u zagrebačkoj HVIDRA-i biti shvaćene kao prijetnja, a Penava je odgovorio da je Josić čovjek bez mrlje, na ratnome, pa i životnom putu.

Podsjetimo, Josić je na skupu u zagrebačkoj HVIDRA-i polovicom rujna izjavio: “Naoštrili smo motike, čekiće, lopate, vile i ostale stvari i čekamo neku drugu priliku da se ukaže.”

Također je rekao da je u Hrvatskoj 21 nacionalna manjina, ali “problema imamo samo s jednom”.

“To treba shvatiti kao poruku da bi ga se trebali bojati samo oni koji ne žele dobro Hrvatskoj”, odgovorio je gradonačelnik Penava vijećniku Nikoliću.