DA SE NIKAD NE ZABORAVI: Jedanaesti konvoj Bošnjaka i prijatelja krenuo za Srebrenicu

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Pod nazivom ‘Da se nikad ne zaboravi‘, jedanaesti konvoj mladih Bošnjaka i njihovih prijatelja krenuo je jučer isred ‘Islamskog centra Zagreb‘ za Srebrenicu.

Konvoj okuplja mlade iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine koji u zajedničkom posjetu Memorijalnom centru u Potočarima odaju počast žrtvama Srebrenice.

Konvoj organizira Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, a ove se godine održava u sklopu obilježavanja 22. godišnjice genocida u Srebrenici.

“Ide ih oko 270, imamo ih iz Dubrovnika, Splita, Zagreba i Zagrebačke županije. Program je dosta sličan, ali imamo novi muzej gdje su Holanđani stvarno živjeli za vrijeme okupacije Srebrenice”, ističe voditelj projekta Ekrem Bećirović i pojašnjava zašto se konvoj više ne organizira u svibnju. “Na zamolbu ravnatelja srednjih škola, prebacili smo to na jesen jer su u petom mjesecu mature i obveze”, prenosi Media servis.

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj Muftija Aziz ef. Hasanović poručio je kako konvoj šalje poruku ljubavi i mira.

“Intencija je bila da se priča istina i da se nikada, nigdje, nikome ne ponovi Srebrenica i to mora biti moto svih naših putovanja i koraka”, rekao je Muftija Aziz ef. Hasanović.

U kongresnoj dvorani u Islamskom centru prisutnima se prije odlaska obratio i gradonačelnik Milan Bandić.

“Ne smijemo dopustiti da se zaboravi istina. U Bibliji piše da je mržnja razara i ubija, da je oprost smiraj duše, a zaborav gubljenje identiteta i zato ne smijemo zaboraviti najveći genocid od Drugog svjetskog rata”, poručio je Bandić.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/milanbandicgradonacelnikzagreba/posts/1962928200617137″ bottom=”30″]

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!