VIDEO: COHENOVO PISMO – Beskrajna ljubavi, vidimo se na putu – napisao je Leonard svojoj Marianne

Podijelite članak

leonard cohen

Legendarni glazbenik Leonard Cohen otišao je u 83. godini, nakon više od 45 godina glazbene karijere, ali nema mnogo detalja o njegovom odlasku.

Mediji tek ponavljaju kako je nedavno u intervjuu za The New Yorker izjavio da i ‘njegov sat otkucava’. Čak je otvoreno rekao kako sumnja da će dovršiti još jedan albuma nakon 14. po redu ‘You

Ovako je Leonarda Cohena vidio Stjepan Đukić Pišta, izuzetni slikar i sjajni portretist
Ovako je Leonarda Cohena vidio Stjepan Đukić Pišta, izuzetni slikar i sjajni portretist

Want It Darker’, koji je izašao 21. listopada.

Tada je i kratko i tužno poručio: “Spreman sam umrijeti”. I kao da je tom kratkom rečenicom najavio svoj odlazak.

Otišao je tek nekoliko mjeseci nakon smrti njegove muze, Norvežanke Marianne Ihlen, koju je silno volio i onda kada više nisu bili zajedno i kojoj je 1967. posvetio evergreen ‘So long, Marianne’.

Poznato je i da je samo koji dan prije njezine smrti, u lipnju 2016. godine Jan Christian Mollestad, njezin bliski prijatelj, kontaktirao Cohena i tada mu javio kako Marianne umire.

Silno je to potreslo Cohena, koji joj je već za dva sata poslao dirljivo oproštajno pismo.

Marianne i Leonard u sretnim danima
Marianne i Leonard u sretnim danima

Jan Christian Mollestad je u kolovozu za kanadski radio bio ispričao kako je Marianne uručio pismo sljedeći dan i da je, kad ga je uzela, bila pri potpunoj svijesti.

Cohen je svojoj Marianne među ostalim napisao kako je došlo vrijeme kada su doista stari.

“Naša tijela se raspadaju i mislim da ću doći za tobom vrlo brzo. Znaj da sam toliko blizu tebe da kad bi ispružila ruku, mislim da bi mogla dosegnuti moju”, napisao je Cohen.

“Znaš i da sam te uvijek volio zbog tvoje ljepote i tvoje mudrosti, ali ne moram reći ništa više o tome jer ti to sve znaš. Ali sada, samo ti želim dobro putovanje. Zbogom stara družice. Beskrajna ljubavi, vidimo se na putu”, bile su riječi Cohena upućene svojoj ljubavi, koje je pisao kao da je osjećao i svoj kraj.

https://www.youtube.com/watch?v=oTenx7RBQZs

 

Komentiraj