CRVENI ALARM: Ugrožene tri regije – prijeti nevrijeme s tučom

Prognostičari DHMZ-a izdali su crveno upozorenje za grmljavinsko nevrijeme u regijama Splita, Knina i Dubrovnika zbog obilnih pljuskova praćenih grmljavinom i velike vjerojatnosti za urbane i bujične poplave, lokalno moguće i tuču.

Bol, Pučišća, Milna i Selca na otoku Braču tijekom dana zahvatilo je jako grmljavinsko nevrijeme praćeno kišom i vjetrom, a vjetar je iščupao i nekoliko stabala koji su pali na strujne vodove zbog čega je došlo do prekida isporuke električne energije.

Uglavnom se radi o borovima koji su popadali uslijed jakog juga i kiše, posla je dosta, vatrogasci to redovno odrađuju, kazao je za Hinu zapovjednik Operativne zone Brač Nikola Martinić Dragan.

– Nikakva panika se ne događa na Braču, riječ je o uobičajenim vremenskim neprilikama za ovo doba godine. Vatrogasci iz Selaca i Pučišća su na terenu. Oni će to odraditi i ukloniti probleme. Nitko zbog toga nije bio ugrožen, dodao je Martinić Dragan.

Dodao je i da su na Braču tijekom dana imali više intervencija od požara u Supetru, a kojeg su izazvala iskrenja električnih vodova na nekoliko lokacija, do Bola gdje su na nekoliko mjesta ispumpavali vodu iz poplavljenih objekata.

Uglavnom se radi o prostorima koji se nalaze uz more. Najveća akcija trenutno se vodi na istočnom dijelu otoka gdje vatrogasci uklanjaju stabla na ceste, kazao je.