CRTAO SRP I ČEKIĆ: Evo što kaže Filip Drača koji je “ukrašavao” Tuđmanov spomenik

Mladić koji se iživljavao i svoju kreaciju u obliku srpa i čekića postavio na novi spomenik Franji Tuđmanu u Zagrebu je Zadranin Filip Drača (24).

Podsjetimo, uhićen je nakon što je policija objavila njegovu fotografiju i zamolila pomoć građana.

U priopćenju PU zagrebačke se navodi:

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo “Oštećenje tuđe stvari”.

Zahvaljujući suradnji s građanima, a ujedno kvalitetnim i korisnim informacijama koje je policija nakon objavljene fotografije mogućeg počinitelja na web stranicama Policijske uprave zagrebačke zaprimila, provedeno je i dovršeno navedeno kriminalističko istraživanje.

Sumnja se da je 5. siječnja oko 23:55 sati došao do Ulice hrvatske bratske zajednice, sprejem crne boje kojeg je donio sa sobom, na postolju spomenika “Franjo Tuđman – prvi hrvatski predsjednik” nacrtao grafit i otišao. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu”,

Zanimljivo kako je Drača prespavao u policijskoj postaji, ali se odmah potom s nekoliko objava javio na Facebooku.

Po svemu sudeći za svoj čin optužuju Soroša, a pohvalio je i zajutrak u policiji.

“Soroš mi je naredio da to učinim”, piše Drača. “Zatražit ću za sebe smrtnu kaznu strijeljanjem”.

“Zaista je točno da se u bajbukani bolje jede nego na slobodi. Pajkani su mi za doručak dali paštete i kruva, ali barem sam jeo doručak”.

Na njegovoj stranici ima komunizma, socijalizma, kapitalizma….

drača, faksimil

 

 

 

Komentiraj