CRNE BROJKE: Zašto žene drastično više umiru od kardiovaskularnih bolesti?

U Hrvatskoj svake godine 12.673 žena umre od kardiovaskularnih bolesti i upravo je to najčešći uzrok smrti žena u našoj zemlji. S ciljem podizanja svjesnosti o činjenici kako su upravo žene najpogođenija skupina koja obolijeva od kardiovaskularnih bolesti, Zaklada Hrvatska kuća srca pokreće projekt „Žena i srce“.

Izvor: Media servis

U svijetu svakih 80 sekundi jedna žena umre od kardiovaskularnih bolesti, a čak 80 % tih bolesti moguće je spriječiti odlaskom na preventivne preglede i zdravim načinom života, upozorava Zaklada Hrvatska kuća srca.

S ciljem podizanja svjesnosti o činjenici kako su upravo žene najpogođenija skupina koja obolijeva od kardiovaskularnih bolesti, Zaklada pokreće projekt „Žena i srce“.

Naime, u Hrvatskoj svake godine 12.673 žena umre od kardiovaskularnih bolesti i upravo je to najčešći uzrok smrti žena u našoj zemlji. Godišnje čak 3.326 više žena umire od kardiovaskularnih bolesti naspram muškaraca (9.347).

Novim projektom “Žena i srce” Zaklada želi osvijestiti žene o važnosti redovitih pregleda pogotovo u vrijeme pandemije koronavirusa te predstavili aktivnosti koje će se provoditi u sklopu projekta.

Komentiraj